Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2019 19:19 - Как се формира цената на електроенергията? Урок №4
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1233 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Днес ще разгледаме още една от читирите такси, които плащаме паралелно с цената на електроенергията, като едно цяло и всеки един от вас вижда ежемесчно на фактурата. В пръвине ТРИ урока се запознахме детайлно с манипулирането на най-малката по размер от четирите такси, която на фактурата изглежда така (за по-добър преглед и прочит кликайте с мишката върху снимките):

image

Днешният урок е посветен на четвъртата от посочените във фактурата такси, която е наречена ПРЕНОС ПРЕЗ ЕЛЕКТРОПРЕНОСНАТА МРЕЖА. Формирането на другите две такси не е показано в съответните Решения на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), което ще ни лиши от удоволствито да ги разобличим и тях.

Днешното разобличение е пряко свързано с разобличението направено в "Как се формира цената на електроенергията? Урок №3". Нека си припомним, как изглеждаше формирането на най-малката такса, според съответното Решение на КЕВР:

image

А сега нека видим и, как изглежда формирането на таксата ПРЕНОС ПРЕЗ ЕЛЕКТРОПРЕНОСНАТА МРЕЖА от същото Решение, за настоящият регулаторен период, който ще продължи до 30-ти юни:

image

Под номер СЕДЕМ и в двете таблици виждаме едни и същи числа. След като в "Как се формира цената на електроенергията? Урок №3" доказахме по безспорен начин тяхното манипулиране следователно и при формирането на сега обсъжданата такса те също са манипулирани. Схващате ли, колко е просто? С един куршум енерГЕПИйната мафия убива два заека. Манипулира едно число, а надува ДВЕ ТАКСИ. Но това едва ли е всичко. Със сигурност в последната таблица има манипулирани още минимум две числа. Ако всички манипулации бъдат отстранени таксата ще падне по размер драстично.

Така може да заключим, че енерГЕПИйната мафия си върши работата перфектно. Това е повече от естествено, защото тя за това е създадена. Тогава възниква въпроса, за какво сме създадени ние? Съдейки по интереса към първите ТРИ УРОКА, над 99,99% от населението е създадено за да робува на политико-медийно-енерГЕПИйната мафия. Поради тази причина и не ви разкривам целия механизъм на манипулациите. Защото моите разкрития служат само на енерГЕПИйната мафия, за да се поправя и корегира, но не служи на жертвите и, за да се борят срещу нея. Сещате ли се, кой е главният виновник за това? Ако не се сещате питайте огледалото!

Георги Котев



Гласувай:
4



1. radostinalassa - Аз знам, че нашите родители са построили и платили...
23.01.2019 19:39
електропреносната мрежа. Да не говорим, че новите собственици са откраднали медните кабели и са ги подменили с по - некачествени. Защо ни се взема тази такса? Това е нелогично.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9870919
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930