Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2018 19:19 - Гьолът АЕЦ "Белене" се разширява
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1450 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ще ви покажа ДВА пресни факта и ЕДИН с две годишна давност (видео), но с растяща актуалност относно продължаващия гигантски грабеж АЕЦ "Белене". И започвам с това, че вчера днес и утре министър енерГЕПИка Теменужка Петкова е в Москва, на пореден инструктаж, за новите епизоди от новия сезон на сапунката. И ето какво съобщи от там преди около 4 часа втората по важност руска информационна агенция (за по-добър преглед и прочит кликайте с мишката върху снимките):

image

"До края ня годината България ще обяви нов търг за строителството на АЕЦ "Белене"". В червената рамка поставих най-интересният от шестте коментара под статията, който гласи "Благодаря за предишната компенсация, готови сме да продължим сътрудничеството при наши условия". Става въпрос за близо 1,2 милиарда лева, които платихме на Атомстройекспорт, за да ни доставят тонове старо желязо, което вече две години се въргаля по бреговете на Дунава.

Вторият пресен факт е от миналата седмица, когато правителството нареди на две държавни компании да сключат сделка, която говори, че същото правителство няма абсолютно никакво намерение някога да строи АЕЦ "Белене". Ето как изглежда взетото решение от стенограмата на заседанието на кабинета:

image

И макар в съдържанието на точката да не се споменава АЕЦ "Белене" на практика "дълготрайния актив", който НЕК трябва да продаде на АЕЦ "Козлодуй" е именно желязо от там. Подробности за тази далавера ви разазах и показах преди ПЕТ дни в "Отвори си устата бе, шаран!". Само редовните читатели на блога ще се досетят.

Дойде време и на видеото, което можете да видите по-долу. След ДВА ДНИ се навършват ДВЕ ГОДИНИ, от както публично и отговорто заявих, че руснаците ще ни доставят единствено и само старо желязо, защото няма смисъл от ново при положение, че проекта никога няма да се реализира. С всеки изминал ден това доказателство става още по-яко, защото никой и нищо до днес не го е опровергало.
Самата "медия" така и не се обади за продължаване на темата, въпреки щедрите обещания и, въпреки че старого желязо от много месеци вече е у нас. Нещо повече! След заявеното пристигане у нас на реактора за блок №2, в средата на януари 2018-та, до ден днешен той не е показван за публична наслада. След като беше показано и доказано, че реатор №1 е старо пребоядисено желязо сега някой се притеснява да ни покажат и реактор №2?

Гледайте и мислете!

Георги Котев





Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9875439
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930