Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2018 19:19 - Доналд Тръмп назначи Месец на световно енергийно робство
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1721 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В традициите на политическата мафия е да не нарича нещата с истинските им имена поради което официарното название е "Национален месец за енергийна осведоменост". Но когато се запознаете с целият оригинален текст на прокламацията, от сайта на Белия дом, може да започнете да мислите различно? Ето го и целият и превод:

image

По време на Националния месец за енергийно осведомяване ние признаваме забележителната роля, която американската енергия играе в производството на по-богата, достъпна и надеждна сила/власт за нашата нация и света. Моята администрация намалява регулаторната тежест върху енергийния сектор, разработва новаторски енергийни технологии и изгражда нова инфраструктура, свързана с енергетиката. Нашият дневен ред подхранва огромния икономически растеж и създава по-сигурно бъдеще за нашата страна и нашите съюзници.

Американският енергиен ренесанс натиска напред с невероятна скорост. Съединените щати стават както енергийно независими, така и енергийно господстващи, поради предприемаческия дух на американския народ и прилагането на иновативни технологии за производство, пренос, разпространение и използване на енергия. Напоследък производството на суров петрол в САЩ се е увеличило на около 11 милиона барела на ден, което прави нацията най-големия световен производител. Освен това САЩ са най-големият производител на природен газ в света и през 2017 г. износът на въглища се е увеличил с около 60% в сравнение с предходната година. Американското енергийно господство означава краят на осакатяващата ни зависимост от чуждата енергия и че нашите индустрии имат достъп до надеждни, достъпни и разнообразни енергийни доставки, които им позволяват да се конкурират на световния пазар. Увеличаването на енергийната сигурност също така води до нова ера на американското лидерство по света, тъй като изнасяме по-голяма част от енергийните ни богатства за приятели и съюзници в чужбина, освобождавайки ги от враждебна зависимост.

Нарастващата ни новаторска енергийна индустрия на нацията ни доказва, че можем да бъдем отговорни пазители на околната среда, докато развиваме енергийните ресурси, за да развиваме икономиката, да намалим разходите, да възпламеним създаването на работни места и да увеличим доходите на американските работници. От 2005 г. до 2017 г. САЩ поведоха света в намаляване на свързаните с енергията емисии на въглероден диоксид, като ги намалиха с около 860 милиона метрични тона. Между 1970 г. и 2017 г. общите емисии от шестте общи замърсители спаднаха с 73%, докато нашата икономика продължи да расте. Водим света към развитието на следващото поколение енергийни технологии, които ще превърнат богатите и разнообразни вътрешни енергийни ресурси, включително въглища, природен газ, ядрени източници и възобновяеми източници, в полезни енергийни услуги, които захранват нашата икономика. Американските иновативни умове и индустриална мощ, а не мандатите на международните споразумения, превърнаха Нацията в световен лидер в производството на енергия по-богата, като същевременно намалиха емисиите.

Бъдещето на Америка никога не е било по-ярко и американската енергия е водеща в осигуряването на работни места, възможности и сигурност за нацията ни. Този месец ние отново се ангажираме да укрепваме енергийната ни сигурност и да използваме отговорно нашите енергийни ресурси, за да можем да продължим по пътя ни към енергийна независимост и господство.

Сега, следователно, аз Доналд Дж. Тръмп, президент на Съединените американски щати, по силата на властта, която ми е предоставена от Конституцията и законите на Съединените щати, обявявам октомври 2018 г. за национален месец на осведоменост за енергията.

В УДОСТОВЕРЕНИЕ НА ГОСПОДА, аз поставих ръката си на двадесет и осмия ден от септември, в годината на нашия Господ две хиляди и осемнадесета и на Независимостта на Съединените американски щати двеста четиридесет и трета.

DONALD J. TRUMP

Бог да пази България от такива съюзници, приятели и спасители!

Ако иска да ни помага нека си взима "американските" ТЕЦ-ове в САЩ и там да му произвеждат и продават електроенергия на същите цени, както правят това у нас. Това е само за начало, а като се справи ще му дадем още жокери?
Средно претеглената цена на електроенергията в САЩ, между всички видове потребители, е ПО-НИСКА отколкото в България, въпреки че страната ни е НЕТЕН ИЗНОСИТЕЛ на същата стока, за разлика от щатите.

Георги Котев



Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9874637
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930