Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2018 18:18 - Цената на ядреното гориво за АЕЦ "Козлодуй"
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2356 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 09.09.2018 18:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Цената на ядреното гориво е една от най-строго пазените тайни от (из)родната политико-медийно-енерГЕПИйна мафия, за да не стресира населението. Независимо от това при правилното четене на някои официални и публични документи истината започва да придобива форма и съдържание. За по-добър преглед и прочит кликайте върху долните снимки:

image

На снимката от документа, публичен и достъпен в сайта на Търговския регистър, се вижда неговото оригинално название и периода за който се отнася. Единственото пояснение, което ще направя е, че АО ТВЕЛ е дъщерна компания на Росатом и тя доставя на АЕЦ "Козлодуй" единствено и само ядрено гориво. Така става ясно, че малко над 16% от разходите на (из)родната АЕЦ за 2016-та година са отишли за ядрено гориво.

Остава да разберем, какъв е общия размер на разходите на смъртоносното предприятие, за да оценим паричния размер на плащанията за ядрено гориво? За това ще ни помогне Годишния отчет на АЕЦ "Козлодуй" за 2016-та г., достъпен и публичен на сайта на централата:

image

Предполагам, че сами можете да си пресметнете, колко са 16% от сумата оградена в червената рамка, от последната снимка?

Сега бих могъл да отида още по-далеч и да ви кажа, колко приблизително бройки ядрено-горивни касети купува на година АЕЦ "Козлодуй", общо за двата работещи блока и така да погледнем малко по-дълбоко в кацата с меда? Бих могъл да ви кажа и покажа и други факти, които да ви позволят да сравните цената, която всички ние плащаме, с цената в други държави, например ... САЩ. Бих могъл още много неща, но ще се въздържа.
Бих могъл да ви разкажа и повече за останалите две числа от най-горната снимка, но ... вече се досещате, че сами не го искате? Със сигурност не искате да знаете и абревиатурата ТВЕЛ? За капак бих се напънал да ви кажа и, защо числата са за 2016-та, а не за 2017-та година, но ... извинявайте за досаждането.

Причината е, че ядрената мафия знае, че аз знам и мога. За нея моите откровения тук не са открития. Нейните жертви, обаче, завиждат и са бясни, че някой знае и може, и даже си позволява, поради което не желаят да споделят откритията със своите побратими по съдба на ограбени. Така се получава, че и това което съм разказал и показал до тук, за жертвите е повече от достатъчно. За ядрената мафия също. Въпрос на елементарен баланс. Никой не е в състояние да ви помогне насила, ако самите вие не го желаете и не го докажете с действия.

Георги Котев



Гласувай:
3



1. gikotev - Re: Те си връщат ..
09.09.2018 19:04
Толкова кратък коментар, а толкова много глупости!!!
ПЪРВО коментаторката навярно е искала да каже ТЕ СЕ ВРЪЩАТ, но и се е получило ТЕ СИ ВРЪЩАТ и така не става ясно, кой на кого, какво и колко връща? ВТОРО - платените за ядреното гориво суми никога НЕ СЕ ВРЪЩАТ. Причината з атова е, че обслужването на смъртоносното отработило ядрено гориво ще бъде плащано от още няколко хиляди поколения напред. ТРЕТО - 16% от оградената сума на втората снимка не е 152 милиона. ЧЕТВЪРТО - за пореден и може би за последен път предупреждавам коментиращата, че подхвърляне на голословни словоблудства без потвърждаването им с доказуеми и проверими факти и документи е израз на кретенизъм. ПЕТО - длъжен съм да предупредя, че за да спестя личното си и това на другите читатели време в бъдеще подобни коментари от същата коментаторка няма да бъдат допускани до публичен достъп. Коментарите се модерират, което ще рече, че аз определям, кой да се вижда и кой не.
цитирай
2. gikotev - Re: Re: Те си връщат ..
09.09.2018 21:26
НЯМА ГРЕШКА! Имаше неграмотен и провокативен коментар, но след отговора ми (вижте по-горе) авторката му сама е решила да си го изтрие.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9863121
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930