Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2018 10:19 - Ще смени ли АЕЦ "Козлодуй" руското ядрено гориво с американско?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1234 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Точно в този час е много вероятно да се поставят основите на началото на този процес. В тези минути в Управление "Търговско" се чете отговора от компанията Уестингхаус (Westinghouse) на поканата на АЕЦ "Козлодуй" да приеме обществена поръчка, за разработване на технико-икономическа обосновка на процеса по преминаването от сега използваното ядрено гориво към нов вид. За по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката:

image

Какво означава това? Да разглезаме случая на примера със смяната на други видове, по-познати на широката публика горива? Водката също е гориво? Вие обичате водка и от години си обръщате по четири малки всяка вечер, за лека нощ? Но в един прекрасен ден Европейската комисия ви казва, че идва крайя на ерата на водката и трябва да преминете на ... уиски. Тогава вие възлагате на даден производител на уиски да проведе изследване. Изследването трябва да опише процес при който в продължение на първата година от прехода вие обръщате вечерно време по ТРИ малки водки и ЕДНО уиски и от това нищо не се променя. През второто година обръщате по ДВЕ водки и ДВЕ уискита. И така до четвъртата година, когато сте преминали на 100% уиски. И от това в живота и във физеологията на тялото ви нищо съществено не се е променило. Производителя на уискито трябва да опише цялата тази история и да ви я представи за одобрение и размисъл. Дали наистина да преминете на уиски?
И пак няма да е сигурно, че ще се откажете от любимата водка. Това беше само нагледен пример. Да не започнете сега да се наливате? И после да се оправдавате, че аз съм ви научил?

По този начин става ясно, че въобще не е ясно, дали някога въобще ще се стигне до поставяне на американско ядрено гориво в наш реактор. Но даже и да се стигне до това до тогава ще изминат доста години. Така че спете спокойно, деца!

Всъщност към настоящият момент ние още не знаем дали въобще Уестингхаус са изпратили писмо със съгласие да се включат в схемата. Най-вероятно ще разберем това в близките дни.

Разказах ви тази история, защото през последните седмици една червена бабичка щеше да скъса барабана от крясъци, че вече имало договор за доставка на американско ядрено гориво и едва ли не утре ще започнат да го зареждат. Не вЕрвайте на болни мозъци!

Георги Котев





Гласувай:
1



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9866322
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930