Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2017 10:19 - БАН(я) до съдиране на кожата
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1622 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Лъсна поредната, вече не мога да броя до толкова много, ЛЪЖА на министър енерГЕПИка, а именно, че докладът на БАН, за бъдещето на проекта АЕЦ "Белене" ще бъде готов до края на октомври. Оказва се, че БАН(ята) ще продължи поне още цели ПЕТ месеца.
Ето на какво се натъкнах на Фейсбук стената на будния гражданин и търсещ истината господин Стефан Стойков. Той се е обърнал с питане, по Закона за достъп до обществена информация, към директора на Български енергиен холдинг (БЕХ) Петьо Иванов с искане да получи копие от прословутия доклад за бъдещето на АЕЦ "Белене". И ето какъв отговор е получил (за по-добър преглед и прочит кликайте с мишката върху снимката на пимото):

image

За последно министър Теменужка Петкова излъга, че доклада ще бъде предаден от БАН на БЕХ до края на миналия месец, на 26-ти октомври, по време на нейно изслушване от постоянната Комисия по енергетика, към 44-то НС. Същото заседание от което разбрахме как "Министър и депутати: Желязото за АЕЦ "Белене" е старо" ( http://gikotev.blog.bg/drugi/2017/11/02/ministyr-i-deputati-jeliazoto-za-aec-quot-belene-quot-e-star.1575365 ). А ето и точните думи на министърката от преди ТОЧНО ДВЕ СЕДМИЦИ:

"Докладът на Българската академия на науките е този доклад, с който Българският енергиен холдинг възложи на БАН да направи такъв анализ, който дори не включва такава техническа част по отношение на проекта. По-скоро там са ангажирани икономическият институт на БАН, правният институт на БАН и по-скоро се прави един анализ, една прогноза по отношение на потреблението, на производството, на мощностите, които ще бъдат необходими.
Това в най-общи линии представлява доклада на Българската академия на науките, за който ние имаме междинен доклад, а очакваме до края на месеца да бъде изготвен и окончателният доклад на БАН, с който, разбира се, веднага ще Ви запознаем – с техните изводи, препоръки, различни сценарии. Аз смятам, че този доклад ще ни бъде полезен и ще ни послужи като една база да вземем наистина икономически обосновано решение, и да преценим прави ли смисъл такъв един проект, не прави ли, при какви варианти, при какви сценарии и тогава да вземем с консенсус едно решение, което наистина да бъде най-доброто за България.
"

Предишната гигантска лъжа на същата особа беше, че старото желязо за АЕЦ "Белене", наричано реактор №2, ще пристигне у нас до края на септември, но все още никой не го е виждал и не е чувал това да се е случило. А една от първите и и най-култови лъжи беше, че електроенергията ще поевтинее с 31%, след като платим на "американските" ТЕЦ-ове ЕДИН МИЛИАРД лева. Но най-голяма наслада и доставя постоянното повтаряне, че тя правела "най-доброто за България". Почти не минава нейна публична изява без да го натътри по няколко пъти.

Мисля че това лице страда от доста тежко заболяване и даже знам подходяш санаторий за неговото лекуване. Той се нарича затвор "Сливен". Направо пет звезден СПА център?

image

Георги Котев



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9874711
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930