Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2017 19:41 - Този менискус има още да се къса?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 4029 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 31.07.2017 20:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди месец и половина мутрата-премиер обеща да отиде на площадката на АЕЦ "Белене", за да инспектира двата реактора доставени от Русия. Но кагато дойде време да изпълни обещанието си (не)очаквано пак скъса менискус и всички, най-вече "журналистите", забравиха да го питат, кога все пак ще ни зарадва с обещаната инспекция.
В тази връзка искам да ви напомня, че на 8-ми декември 2016-та г. всички ние (с наши пари, от бюджета) платихме 1 200 000 000 (милиард и двеста милиона) лева, на руската компания Атомстройекспорт (АСЕ), дъщерна на Росатом, за произведено и предстоящо да се достави у нас оборудване за АЕЦ "Белене".
От тогава и до днес цялата политико-енерГЕПИйна мафия, с любезното съдействие на всички "медии" говорят ЕДИНСТВЕНО И САМО за ДВА РЕАКТОРА или реакторно оборудване. Но на практика сме платили и имаме да получаваме много повече неща, за които през последната повече от половин година всички са "забравили".
Е, сега ще ви припомня част от "забравеното".
За целта ще се позова на Решението на арбитражния съд, със седалище в Женева, Швейцария, което все още е публично и може да бъде видяно от ТУК (може да стане бавно, но имайте търпение).
Ще ви покажа две страници от Решението, които проливат светлина върху "забравеното" оборудване, за което също сме осъдени и сме платили. За по-добър преглед и прочит кликайте с мишката върху снимките:

image

Ищецът АСЕ, претендира за повече от половин милион евро, само за СЪХРАНЕНИЕТО, на вече произведено ТУРБИННО (НЕ реакторно!) оборудване, произведено от подизпълнителят им "Силови машини", Санкт Петербург. Представете си, какво и колко е произведено, след като АСЕ пледира, че то е съизмеримо с произведените реактори от "Ижорски заводи" или пък парогенераторите от "ЗиО-Подолск"?
Арбитражния състав отбелязва, че въпросното оборудване с дълъг цикъл на производство (ОДЦП) представлява огромна и едрогабаритна техника и даже показва нейна снимка:

image

Виждате ли цилиндъра зад хората на снимката? За това оборудване става въпрос, но явно има и още, т.е. не е само този цилиндър. Съдът приема разходите за съхранение оправдани и ги приема. Следователно то трябваше отдавна да бъде натоварено и доставено у нас. Само дето отдавна всички са забравили за него.
Ако желаете можете да си припомните пролетната одисея свързана с доставката на първият реактор за АЕЦ "Белене", от "
У-НИ-КАЛ-НО! Видео с реактор №1 за АЕЦ "Белене" 2". Вторият ще бъде доставен през септември, но мутрата-премиер си мисли, че всичкото старо желязо вече ни е доставено.
А когато започнат да ни пускат епизодите с турбинното и парогенераторното оборудване, ако въобще си направят труда, ще започнат едни късания на менискуси ... без край?

А през това време другото крило на (из)родната политико-енерГЕПИйна мафия работи над "
Последното престъпление на Иван Костов 3".

Още едно доказателство можете да видите в "
Този менискус има още да се къса? 2".

Георги Котев



Гласувай:
5



1. debeloto - побеснявам от яд като чета! георги, ...
29.07.2017 22:10
побеснявам от яд като чета! георги, номер 1 си!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9872588
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930