Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2017 19:19 - ТЕСТ №2: Матрял ли си?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1151 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди три дни ви предложих "ТЕСТ: Матрял ли си?" и макар интереса към него да е под санитарния минимум живота налага да продължим тази тематична линия, за да се очертаят колкото се може по-ясно и по-точно количествените и качествените разлики между матряла и НЕматряла, на територията управлявана от организираната престъпност.
Днешният тест ще представлява една инфо-графика, която съдържа ДВЕ графики в ЕДНО и изглежда тя ето така (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху нея):

image

Разноцветната графика в червената рамка вече ви показах в "
ТЕСТ: Матрял ли си?", където се питаше, кой и защо липсва. Тя изобразява средните цени за изграждане на ЕДИН КИЛО-ВАТ инсталирана мощност, за различни видове електроцентрали, през последните (2013, 2014 и 2015) години. От разноцветната графика липсват АЕЦ и ТЕЦ на въглища. Поради същата причина реших да ви покажа сравнение между тази графика и друга, показваща цената за изграждането на ЕДИН КИЛО-ВАТ мощност от дадена АЕЦ, в САЩ преди повече от ЧЕТИРДЕСЕТ ГОДИНИ. Точно това показва лявата/черната графика от горната инфо-графика.
Двете отделни графики имат ДВЕ много важни достойнства! И двете са дело на щатската Администрация за енергийна информация, към федералното Министерство на енергетиката на САЩ. И второ - и двете са в еднакви размерности - щатски долари за ЕДИН КВт установена мощност. Това улеснява и прави сравнението и анализа повече от коректен и правилен.

ОЧЕВАДНО още през 1975-та година цените за изграждане на АЕЦ са били по-високи от цените за изграждане на слънчева ЕЦ през 2015-та г. Причината за това е, че ВЕИ сектора започва да се развива и набира скорост едва през последните 15 години. Ако този старт беше даден в средата на 50-те години на миналия век сега вече щяхме да сме забравили за съществуването на ядрената мафия и щяхме да имаме по-малко количество смъртоносен ядрен боклук. Остава въпроса, поставен в "
ТЕСТ: Матрял ли си?": Колко струва в наши дни изграждането на 1 КВт ядрена мощност? Дерзайте!

За да съм до край коректен ще посоча и двата източника на използваните горе графики. Разноцветната стана ясно, че можете да откриете от "
ТЕСТ: Матрял ли си?". Черно-бялата можете да откриете в подробен доклад по темата с цената за изграждане на АЕЦ от ТУК.

През това време (из)родната политико-енерГЕПИйна мафия усилено внедрява и прилага на практика "
Проект: Закриване на държавата България".

Аз си давам ясна сметка, че на матряла не му е приятно да го наричат матрял. Не го правя със злоба и със злорадство. Ъ-ъ! Това е все едно на болния от грип да му кажа, че трябва да отиде на лекар или най-малкото - до аптеката. Лекуването на всяка болест започва с назначаването на диагнозата. А дали матряла ще иска да се излекува и да прогони робовладелците си си е негов личен проблем.

Георги Котев



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9876743
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930