Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2017 19:18 - АЕЦ "Козлодуй" е в паника заради ... импотентност (допълнена)
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2950 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 04.07.2017 22:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Късно снощи в "АЕЦ "Козлодуй" рязко изпуска мощност и спря блок №5" ви казах, че ядрената мафия винаги лъже. ВИ-НА-ГИ! Сега ще ви покажа верността на тази аксиома, макар и аксиомите да не се нуждаят от доказателства.
За целта ще се възползваме от официалното обяснение на АЕЦ-а за снощната авария с блок №5, заради която той все още е изключен от енергийната система. В него буквално се казва:

"
Изключването е поради необходимост от подмяна на електрически предпазители във възбудителните вериги на турбогенератора, който се намира в машинната зала – в конвенционалната (нерадиоактивна) част на блока."

Имат проблеми с възбуждането? Но за да забележите симптомите на паниката в резултат на заявената импотентност ще надникнем в раздел "
Прозрачност на пазара", на интернет страницата на предприятието. Там има опция за извличане на различен вид справки, в частност за разполагаемия капацитен на фабриката, за производство на електроенергия, както назад във времето, така и за поне година напред. Сега ще ви покажа ДВЕ от тези справки, които аз си извадих и запазих преди и след аварията. На практика ще видите инфо-графика от категорията ТРИ в ЕДНО - обещаните две справки и индикатора за натоварването на блоковете от ранния следобед на днешния ден. За по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката:

image

Ясно е, че от ляво и дясно са двете въпросни справки, за разполагаемия капацитет, а между тях, в синята таблица, индикаторите за натоварването на блоковете от днес. В червената рамка съм оградил датите на които самата АЕЦ "Козлодуй" е актуализирала своите прогнози, а под нея са датите на които аз съм си генерирал и запазил съответните таблици. За да мога сега да ви ги покажа. В колонките "Разполагаем капацитет" са показани сумарното натоварване и на двата блока, 5 и 6.
Сравнението между двете таблици показва, че в петък 30-ти юни, ядрената мафия все още не е очаквала, че ще пострада от импотентност. В днешното официално съобщение на АЕЦ-а не се обяснява, как така на блок №5, който е пуснат след ремонт преди по-малко от месец (на 9-ти юни) изведнъж са му нужни предпазители за възбудителите? Не се споменава за вина и виновни. Ъ-ъ! Ядрената мафия никога не е виновна. За нищо!
Това вече е повече от обосновано предположение, че ядрената мафия пак ни праща за зелен хайвер? Другите индикатори са в очевадната паника. В дясната таблица, срещу датата 3-ти юли стои числото 950 МВт. Толкова голям е заявен разполагаемия капацитет за днес.
МАЛКА ПОДРОБНОСТ! Разполагаемия капацитет, който се заявява в тези справки, не е реалното натоварване на блоковете, а от него преди това се изважда това количество мощност, което отива за СОБСТВЕНИ НУЖДИ. Така при нормална работа на двата блока общата им натовареност надхвърля 2000 МВт, но видно от горните таблици е деклариран разполагаем капацитет от максимум 1895 МВт. Тоест около 5-6% от реалната мощност отива за СОБСТВЕНИ НУЖДИ и не може да се декларира като разполагаем капацитет.
А сега погледнете числата посочени със зелени стрелки. Ядрената мафия е декларирала по-голям разполагаем капаците, отколкото реално въобще произвежда, без при това да си е приспаднала СОБСТВЕНИТЕ НУЖДИ. Така се действа при паника. Мозъкът, ако въобще го имаш, престава да функционира логично.
Но и това не е единственият симптом. Ако обърнете внимание на числата в дясната графика, срещу утрешната дата 4-ти юли, ще забележите че то е 1895 МВт. Като се има предвид, че 19 часа след спирането му блока все още не е включен в системата изпълняването на това число е под всякакво съмнение, направо невъзможно. В края на работния ден ядрената мафия се е усетила, че пресолва манджата и за втори път в рамките на 8 часа е актуализирала прогнозите си за разполагаемия капацитет. Срещу 4-ти юли вече стои не числото 1895 МВт, а 1718 МВт. Който иска нека сам си провери. По мои прости сметки даже и това число е НЕизпълнимо. Утре ще видим?

На последно място в днешното официално лъжливо съобщение на АЕЦ-а се казва:

"
Другият хилядамегаватов блок на АЕЦ “Козлодуй” – шести, работи с 96% натоварване на мощността."

Сега пак погледнете синята таблица от горната инфо-графика. Така се действа при паника? Губи се връзката с реалността? Ами ако ... ? Ако тези ненормалници наистина съвсем са изперкали? Да не ни спретнат нещо по-интересно?

ДОПЪЛНЕНИЕ! Около час след горната публикация атомната централа реши да се напъне и да демонстрира признаци на потентност:

image

Историята продължава на "
Импотентността на АЕЦ "Козлодуй" остава проблем".

Георги Котев



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9866863
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930