Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2017 18:29 - Помощ, спасяват ни!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1714 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 07.05.2017 18:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Молекулата на спасението се състои от енерГЕПИйния "експерт" Стефан Гамизов плюс две едноклетъчни зелени еуглени. Те са създали супа, която, ако я изпиете, ще се отървете веднъж за винаги от газовото робство на руската корпорация Газпром. Чорбата се състои от ОСЕМ купички гърмяща смес и всеки смел българин може да рискува да я изсърба от Фейсбук стената на "експерта" (ТУК).
За да не цапам много блога си ще ви покажа само дъното на последната, осмата купичка, което изглежда ето така (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

image

Така завършва дългият списък с КОМЕНТАРИ на светата троица, към незнам какво си, отправено до Европейската комися и още някой си, които щели да ни помогнат да се освободим от Газпром. Но дали това е така?
Който иска нека пие всичките ОСЕМ купички с гърмяща смес. Съмнявам се, че ще му помогнат. На мен ми стига последната глътка (абзаца) непосредствено преди автографите на готвачите. И той гласи буквално следното:

"Пълната демонополизация на газовия пазар в Централна и Източна Европа е също така гаранция за успех на Европейския енергиен съюз, така че Комисията трябва да обърне внимание на страните членки (като например България), които закъсняват с диверсификацията (разнообразяване на източниците - бел. Г.К.) на газовите доставки и/или наложените препятствия пред развитието на местни възобновяеми енергийни източници (ВЕИ), които са най-добрата гаранция срещу всеки наложен енергиен монопол."

Според "експерта" и двете едноклетъчни имало някакви НАЛОЖЕНИ ПРЕПЯТСТВИЯ пред развитието на ВЕИ сектора у нас. Но ако такива препятствия има у нас, то такива би следвало да има и в останалите страни членки на ЕС? Не ли? А ако последното беше вярно то Германия нямаше да може в началото на настоящия месец да задоволи нуждите си от електроенергия по 60-65% на ден сямо от ВЕИ източници ("
Какво срина цената на електроенергията в Германия?")? Или пък на 22-ри февруари 2017-та г. Кралство Дания нямаше да може да произведе 104% от дневните си нужди от електроенергия само от вятър ("Докато ни сервират супата гореща")?
На практика пред страната ни НЯМА абсолютно никакви препятствия за развитие на ВЕИ сектора, освен безграничната алчност на политико-енерГЕПИйната мафия и техните слуги, като "готвачите" на горната супа, за лекуване от Газпром.
Примери мога да давам безброй, но ще се огранича до само ДВА.
През последните две години (2015-та и 2016-та) в страната ни не е построена ните една вятърна турбина, за производство на електроенергия ("
Къде е България? 2"). В същото време само за 2016-та г. в Европа са построени толкова вятърни турбини, които могат да заместят 12,5 енергийни блока, като сега работещите в АЕЦ "Козлодуй"!
Едната от двете зелени еуглени, надробили горната лечебна чорба, разбира не само от спасяване от Газпром, но е и една от най-добрите "спасителки" от Росатом ("
Ще започна от 100 000 в зелени").

Така, колкото е вярно съдържанито на последния абзац от отвратителното съчинение, толкова е вярна и всяка една останала буква от него.

Георги Котев



Гласувай:
5



1. evalten - "Спасители" и лобис...
07.05.2017 22:27
"Спасители" и лобисти/представители на "спасителите" дебнат отвсякъде!
"Демократи", "антикомунисти" и "националисти/патриоти" шарят навсякъде, но най-големият дифицит е липсата на конкуренция на задръстеното съзнание на масата от българския народ! С ББ /Боклуци от Банкя/ или други подобия това състояние не се преодолява, но има ли Кой да го разбере?! Всичко това се покрива и балансира от посткомунистическия елит, който е в състояние на конформизъм и колаборация с новите реалности, за да реализира идеите на своите предшественици за "всичко е наше, всичко е общо", в съответствие с максимата, че "всички са равни, но някои по-равни", за да се получи съвременната амалгама на меркантилното и консуматорско общество.
Никой не може да бъде спасен, ако той сам не иска да се спаси!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9875994
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930