Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2017 11:19 - Маски долу! От старото желязо за АЕЦ "Белене"
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 4849 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ако някой все още се е съмнявал, за какво ни взеха над 1 200 000 000 (милиард и двеста милиона) лева, само напоследък, уж за поръчано оборудване за АЕЦ "Белене" вече може да се убеди със собствените си очи. Въпреки "драконовските мерки", с които ни страхуваха от МВР, ДАНС, пожарникари и "медии" снимки на старото желязо вече се появиха в мрежата и вие сега ще можете да ги видите и прецените. Аз ще се огранича в показването на само най-култовите две, но по-долу ще дам линк към всичките ОСЕМ. За по-добър и детайлен преглед на снимките кликайте с мишката върху тях.

image

Виждаме допотопния речен шлеп или баржа (не знам, как точно се нарича) Петър Берон, който най-вероятно е връстник на бащата на Рибния буквар. Виждаме ПЕТ цилиндрични съда, като единственият незавит със стар найлон е корпуса на реактора. Това ни позволява да забележим, че той е на петна. Такива ефекти се получават при небрежен престой на боядисано старо желязо по влажните складове, в продължение на десетилетия, някъде в Русия.
Най левият (и горе в ляво на снимката) цилиндър, надупчен на решето, в областта за която не е стигнал найлона в Русия за да го завият, трябва да бъде шахтата на ядрения реактор, която после трябва да влезе в него. Може на мен така да ми се привижда, но неговия диаметър ми изглежда по-голям от този на зелено-жълтия ядрен реактор. Имайте предвид още, че само дебелината на корпуса на реактора е 20 сантиметъра, а шахтата трябва да е още по-тясна, за да влезе в него. Останалите три цилиндра може да представляват или компенсатор на обема (налягането - нарича се и по двата начина) или да са част от системата за аварийно охлаждане на реакторното помещение.
За качеството и достойнствата на найлонките, с които са увити, ще оставя да прецените сами.
Това, което не виждаме е съпътстващата охрана, за която ни раздухваха преди дни в "
Подгряват матряла за великата гавра". Точно толкова е ценно и нужно това старо желязо, та някой трябвя да си губи времето да го пази от патките по реката?

Да видим и втората обещана снимка?

image

Надпис върху един от цилиндрите. Но както видяхме от горната снимка, единственият непокрит от тях е реактора, което води към подозрението, че надписа е имено от него. За художествените достойнства по "наскоро" излятото желязо оставам да си разсъждавате сами. Нека разгледаме надписа?

ПРОИЗВЕДЕНО В РУСИЯ
ПОЛУЧАТЕЛ/КОНТРАКТОР (страна по договор/контракт)
"Атомстройекспорт" (АСЕ)
ДОСТАВЧИК/ПОДИЗПЪЛНИТЕЛ
"Ижорски заводи"
РАБОТОДАТЕЛ (поръчител)
НЕК ЕАД, АЕЦ "Белене"
Блок №1
Споразумение (не е Договор!, а СПО-РА-ЗУ-МЕ-НИ-Е) (между АСЕ и НЕК)
от 29.11.2006г.
ДОПЪЛНЕНИЕ (към споразумението) №5
от 05.11.2008г.
като част от
ДОПЪЛНЕНИЕ №11

За пореден път става ясно, че бяхме ограбени, без да сме сключвали Договор това да се случи. Но и това не е края на историята.

В гония десен ъгъл на втората снимка се виждат следи от работа на четка с боя. Нещо е било прикривано и то след като вече е бил нанесен смешния текст за българите. Вие можете да залагате, какво и защо са искали да крият. Аз ще направя своя залог. Там се крие надпис от рода СДЕЛАНО В СССР или MADE IN USSR?

Няколко от главните виновници за този грабеж днес се кандидатират за дупедати, а вие сигурно вече сте им гласували? Като например "
Б@си наглия кандидат дупедат". Безмозъчната маса фенове на последния е съучастник в престъпленията му срещу всички нас. Но само се опитайте да им го кажете!

Ето го и обещания линк към всички снимки, от стена във Фейсбук (сваляйте си ги, за да не би скоро да изчезнат от там):

image От вчера единият реактор от Русия вече е на територията на АЕЦ- Белене.

Това престъпление ще има да се точи още десетилетия, ако не и стотици години.

Георги Котев


Тагове:   Дунав,   АЕЦ,   баржа,   Старо желязо,


Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9836375
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031