Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2017 16:19 - Стана ясно, защо Борисов 2 подаде оставка
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 22620 Коментари: 1 Гласове:
16

Последна промяна: 12.03.2017 18:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"Повече от 120 хиляди загубени работни места и закриване на близо 5 000 мегавата базови мощности в енергетиката, която е част от националната ни сигурност. Поскъпване на тока или режим на електричеството." Това съобщиха вчера, в късния следобед Министерството на енерГЕПИката и организацията КНСБ, имитираща "грижа" за трудещите се. 
Такива заклинания са се сипали вчера на нарочна седянка, организирана от КНСБ, под надслов "
Да спасим българската енергетика". Ето и три ЧЕП*-а, безстрашни "спасители" на всичко българско, присъствали и словоблудствали на седянката ... "В нея участваха президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов, евродепутатите Георги Пирински, Петър Курумбашев и Владимир Уручев,"

* ЧЕП означава член на европейския парламент.

Пирински - министър от кабинета Виденов, довел страната до най-тежката криза през последните 30 години.
Уручев - бивш главен инженер в АЕЦ "Козлодуй", задигнал милиони от централата, за да подпомогне изграждането на групировката ГЕРБ, през 2006-та г. В знак на благодарност вече трети мандат неизменен ЧЕП от името на същата групировка. По време на втория си мандат се прочу с това, че "
ГЕРБ-ерски ЧЕП тъпче Конституцията и законите". На вас оставям сами да си припомните, дали за последните 10 години, от както е ЧЕП Уручев е направил нещо полезно за поне един българин. И дали въобще някога сте чували това име?

Корумбашев - световно (не)известна червена изтривалка.

imageimage

След дамата от ляво на снимката следват Уручев, Корумбашев и Пирински.

От какво са предизвикане заклинанията, с които започва съобщението на КНСБ?

"
Референтният документ за най-добри налични техники за големите горивни инсталации (LCP BREF), който е част от цялостната реформа на ЕС за търговията с емисии, ограничава количествата серен диоксид, живак и азотни окиси, изхвърляни в атмосферата.
Приемането на документа в настоящия му вид може да се определи като преломен момент за българската и европейската енергийни системи. Това би било изключително вредно за сигурността на енергийните доставки и за промишлената конкурентоспособност в Европа, заяви Пламен Димитров."

Сетили са се в 12 без 5? А парите, с които тези изисквания трябваше да бъдат посрещнати отдавна са разпределени по правилните джобове. Само за изминалата 2016-та г. кабинета Борисов 2 съдейства за кражбата на минимум 3 000 000 000 (три милиарда) лева в енерГЕПИката. Трите основни пера в тази дейност бяха двата "американски" ТЕЦ-а, с над 1 милиард. Над 1,2 милиард за старото желязо, което уж ставало за два реактора, за неосъществимия проект АЕЦ "Белене". И няколко стотин милиона за неспирната "модернизация и удължаване живота" на блокове 5 и 6 в АЕЦ "Козлодуй". Последната мярка трябваше да доведе и до покачване мощността на блоковете, но на практика ... сега тя е по-ниска.

Сега същите "спасители" се договарят, как да пристъпят към спекулации, заклятия и извиване на ръце на колегите си от Европа, за да не им спират кранчето на непрестанния грабеж. Нежната душа на Борисов не беше калена достатъчно, за да понесе и този хленч, за това го остави на служебното правителство. А скоро пак той ще се влее в редиците на "спасителите"? Като матряла му гласува? ("
Доналд Тръмп: Бойко Борисов е 17-тата дупка на кавала")

Ето го и апокалиптичното съобщение на МЕ, от късния следобед вчера:


Изменението на европейски регламент поставя под риск енергийната сигурност на страната


Любопитен момент №1! Задава се такава катастрофа, а освен БТА нито една от "национално-отговорните медии" не е разпространила радостната вест.
Любопитен момент №2! Крайния срок за приключване на мероприятието е преди края на идния април, т.е. малко преди новото правителство, независимо кой ще го оглави, встъпи в длъжност. После то пащ ще започне да ни "спасява".
Любопитен момент №3! В пика на студовете в средата на януяри 2017-та г. системата беше натоварена на МАКС до около 7700 Мега-Вата и едвам се справи. Сега политико-енерГЕПИйната мафия ни страхува да затвори завинаги 5000 МВт. Познайте, какво ни чака идната зима?

А народа си мисли, че оставката Борисов 2 е заради провала на кака Цецка, дето не стана прецедент?

Историята продължава на "
Стана ясно, защо Борисов 2 подаде оставка 2", където ще се запознаете с доказателство, че това престъпление е заложено преди минимум ПЕТНАДЕСЕТ години.

Георги Котев



Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

1. brancaleon - Ехеее
12.03.2017 13:11
Много крадлив маймун на един клон, много нещо е опоскано и няма оправия. От години липсва адекватна или каквато и да било енергийна стратегия за бъдещо развитие на сектора, и ето ти резултата. Могат да закрият за начало повечето мощности от т.н. студен резерв.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9840976
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031