Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2017 17:19 - Световната банка: Мачкайте матряла!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1231 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
(Из)родната политико-енерГЕПИйна мафия взе едни пари от всички нас (матряла), много пари, но не казва колко точно, за да ги даде на Световната банка, която да препоръча по-фини мерки за терор над населението, в областта на енерГЕПИката. Поръчката е направена преди повече от година и половина, по времета на кабинета Борисов 2 и е изпълнена с голямо забавяне едва през ноември 2016-та г. Независимо от това тогавашната министър енерГЕПИка, по-известна със срамната си име, нарочно не го е публикувала, а потулила. Публикуването на Резюмето на Доклада на Световната банка (само Резюмето, а не целия Доклад!) става едва при служебния кабинет, на 17-ти февруари 2017-та г., под формата на предложение за имитация на неговото обществено обсъждане. Резюмето се състои от 23 страници (PDF формат) и всеки желаещ може да се запознае с него и да си го изтегли от ТУК.
И както вече са свикнали редовните читатели на блога пак няма да ви занимавам с всички гадости от словоблудството, а ще ви посоча черешката на тортата (на страница 21/23). И тя се съдържа в първото от трите препоръки на банката, в края на Резюмето. Тя изглежда ето така (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

image

На практика този фонд е правилно да се нарича Сигурност на политико-енерГЕПИйната мафия, който СБ препоръчва да бъде водещ в събирането на кръвнина от матряла, а после да се преразпределя, под формата на погасяване на дефицити, разбирай - кражби. Апропо! думи като кражби и престъпления не се срещат в нежното послание на СБ. В него нито веднъж няма да срещнете и думата Белене, независимо от потъналите в тамошния гьол милиарди, които сега фонда ще покрива, като ... дефицити. За целта СБ не забравя, в края на препоръката си, да припомни, че НА ПОСЛЕДНО МЯСТО трябва да остане ПРОЗРАЧНОСТТА в управлението на черната каса на политико-енерГЕПИйната мафия. Разбирай - ПРОЗРАЧНОСТ НУЛЕВА.

Междувременно, по хода на словоблудството СБ препоръчва ежегодно поскъпване на цената на електроенергията с минимум по 2%, вместо мерки срещу грабежа, които да свият вноските в черната каса. Иначе каква Световна банка е това?

Имитацията на обществено обсъждане трябва да продължи до петък, 3-ти март, но понеже е национален празник ще приключи ден по-рано. Сигурно случайно точно сега е избран две седмичния срок? Имитацията се състои в това, че матряла има право да праща, на посочен електронен адрес, въпроси, мнения и становища, а енерГЕПИйната мафия ще преценява, какво и как да прави с тях. Да си забърше определени части от пухкавото си тяло или направо да ги засили към кошчето?

Георги Котев



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9883464
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930