Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2017 10:20 - Росатом хлопна кепенци за 72 часа
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 4697 Коментари: 11 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Доживяхме да видим? Вчера (24/02/2017г.) държавната корпорация, отговаряща за всичко военно и "мирно" ядрено в огромната държава свали интернет страницата си от достъп до световната мрежа. Обещава да го пусне пак в понеделник, 27-ми февруари. Ето го официалното съобщение и обоснование на причините:

image

На сайта се провеждат профилактични дейности. Толкова! Който желае може да провери от ТУК. Сигурно е излишно да казвам, че аз съм един от най-големите фенове на тази корпорация и най-редовно посещавам сайта и, от много години на сам. До сега не ми се е случвало да попадам на подобна тридневна "профилактика". От друга страна е важно да се отбележи, че нейните официални заявления практически никога не съдържат 100% истина, да не кажем, че рядко надхвърля и 50%.
Другият важен момент за отбелязване е времето в което се спира сайта. От седмици в Европа се носят слухове за наднормено разпространение на радиоактивни изотопи, с предполагаем източник Русия или нейно плаващо съоръжение. Вчера, в "
За повишената радиация в Европа", аз изразих обосновано предположение, че този слух е най-вероятно силно преувеличен. Но знае ли човек? От друга страна сайта беше свален на следващия ден след Деня на защитника на Отечеството - официален празник в Русия, в чест на армията, който се посреща на 23-ти февруари и е почивен. Последната новина на сайта на Росатом беше от 22-ри февруари, а на 24-ти имаше известни смущения при опитите да бъде посетен, след което (привечер) и напълно спрян.
Не знам дали има или е имало авария на руска АЕЦ или атомна подводница, но за любителите на разследванията мога да предлжожа версията на уважавания от мен журналист г-н Григор Лилов. Тя е от снощи на Фейсбук стената му и се нарича "
ЯДРЕН ИНЦИДЕНТ В БЕЛОЯРСКАТА АЕЦ?".

За финал само ще отбележа, че за разлика от сайта на корпорацията-майка този на дъщерната и компания "Росенергоатом", която се явява оператор на всичките 10 АЕЦ-а, с общо 34 ядрено-енергийни блока, не е пострадал и от него става ясно, че и двата блока в АЕЦ "Белоярск" работят на 100%.

Дизайнът на уеб-страницата на Росатом беше сменен преди няколко месеца, което не предполага, че това е причината за сегашното му спиране. И все пак може в понеделник да бъдем изненадани с нещо ново?

Георги Котев



Гласувай:
4



1. podvodni - Още от сега казвам каква ще бъде и...
25.02.2017 10:35
Още от сега казвам каква ще бъде изненадата - сайта ще бъде пуснат .
Напрао не е за верване, нали чоуек !
цитирай
2. gikotev - Re: Още от сега казвам каква ще бъде и...
25.02.2017 10:45
"Гениално"! Сигурно из под водата се вижда по-добре? ;-)
цитирай
3. podvodni - Абе я чакай да те питам нещо ! Начи ...
25.02.2017 11:04
Абе я чакай да те питам нещо !
Начи казваш Росатом хлопна кепенците на инфото за 3 деня и значи става нещо кофти (това по подразбиране). Даже верваш на Григор Лилов.
А онзи ден казваш в еди пост - пичове нема страшно, радиация нема. Че даще показваш неква карта от неква европска институция.
Та на блогова вървела ли се праиш или наистина се опитваш да бориш " ядрената мафия" ?
цитирай
4. gikotev - Re: Абе я чакай да те питам нещо ! Начи ...
25.02.2017 11:37
Абе, ти няма ли да се научиш, преди да питаш да си направиш домашното? Къде съм казал, че вярвам или не вярвам на Григор Лилов? Очевадно ти не си чел неговото писание, в което той самият казва, че НЯМА ПРЕКИ ДОКАЗАТЕЛСТВА, а само косвени, но понеже му се виждат много е решил да ги събере и предложи за размисъл на публиката. Това е и причината да го публикувам в блога си. А моето доказателства, "неква"-та карта, както нагло я наричаш ти е ПРЯКО ДОКАЗАТЕЛСТВО, че на континента няма повишение на радиацията.
Та дай и аз да те питам? Ти на подводен ли се правиш, на сухоземен или на ... влечуго?
цитирай
5. podvodni - Рептил съм баце ! Стопроцентов !...
25.02.2017 12:02
Рептил съм баце ! Стопроцентов !
Но за разлика от теб не правя двусмислени внушения а говоря и пиша конкретно !
Та в този постинг праиш баш това - намекваш нещо но казваш "а-ааа нищо конкретно не казвам ".
Баш лицемерно нали ?
цитирай
6. gikotev - Re: Рептил съм баце ! Стопроцентов !...
25.02.2017 12:20
Това че от висотата на гледната точка на рептил (не влагам нищо обидно!) нещата изглеждат така, все едно под вола има теле, не означава, че те в действителност са такива. Моля те да не пишеш повече, защото няма да пускам коментарите ти повече. Поне що се отнася до този пост.
АПРОПО! Ти така и не потвърди, че си чел писанието на Григор Лилов?
Поздрави!
цитирай
7. podvodni - Прочетох "разследването...
25.02.2017 15:03
Прочетох "разследването" на Лилов . Нищо особенно ! Просто е намерил това което е предназначено за такива като него и го е отвело в необходимата " правилна" посока .
Това от висината на рептил . И никак не се шегувам !
Т.е. под вола наистина има теле !
цитирай
8. mirchovski - Какво от това?
28.02.2017 15:30
Бил спрян сайта за профилактика? Не схващам какъв е проблемът? РОСАТОМ се уплашил от някакви публикации на български журналист Г.Лилов и панически си спрял сайта? Виждам, че сайта е заработил в указаният период и все още сме живи и здрави.
Гледам, че съветвате всички да ходим и да прочетем какво бил писал Г.Лилов - ами то и двете му теми са разбити на пух и прах. В едната един старчок го помля с констатацията, че Ce 144 и Na 22 са констатирани много месеци преди 06.01.2017... т.е. преди предполагаемата авария
с руският реактор а в другата му тема едно пишлеме направило проверка и видяло, че Лилов прави неправилно разчитане на руските сайтове - това което го представя за нови обяви са били пре-публикувани стари..... голям смях. Великият разследващ журналист не проверил данните си за минал период.
За това питам какво от това, че сайта спрял за профилактика - голям праз.
цитирай
9. gikotev - Re: Какво от това?
01.03.2017 09:10
Няма как да схванеш, какъв е проблема. Ти си като тези японци, които на 10-ти март 2011-та година също се тръшкаха, че нямало проблем с АЕЦ "Фукушима", а на следващия ден ... и така вече шест години, че даже и става още по-зле.
И те като тебе още хиляди години ще се питат ... "голям праз", че ни гръмна АЕЦ-а?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9887272
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930