Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2017 18:19 - Р.Овч. прави пуделчето си дупедат
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1575 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 21.02.2017 18:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Партията-майка БКП все още не е публикувала кандидат-дупедатските листи, но повече от сигурно вече е, че водач (№1) във Враца ще бъде двукратния бивш изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй" Иван Генов, състудент и предан до гроб на Р.Овч. 

image

Дружбата между двамата започва още през 70-те години на миналия век, когато те са заедно студенти в Москва. Ив.Ген. се оказал слабо успяващ студент поради което комсомолското дружество наредило на Р.Овч. да поеме опекунство над него и да го измъкне от блатото. Така и станало, поради което пуделчето и до ден днешен е готов да ни продаде всички нас за доброто на патрона си.
През 1992-ра година Ив.Ген. е признат от ядрения регулатор (сега АЯР, а тогава КИАЕМЦ) за главен виновник, за най-голямата случвала се авария в АЕЦ "Козлодуй", когато за дълги месеци са спрени и двата най-големи блока (5 и 6), след изгаряне на трансформатор. В окончателния доклад на ядрения регулатор се препоръчва Ив.Ген. никога да не бъде назначаван на отговорни постове в енергетиката.
Това обстоятелство по никакъв начин не смущава патрона му Р.Овч. и когато той става министър на енергетиката в кабинета Станишев бързо издига Ив.Ген. до зам-изпълнителен директор на АЕЦ-а, а след няколко месеца го прави и баш директор. На 1ви март 2006-та г. се случва голяма авария с реактора на 5-ти блок, която за малко да не го приведе във вид близък до фукушимските. Оказа се, че 1/3-та част от контролните органи, които трябва да заглушат при нужда верижната реакция на делението в реактора, не могат да влязат в ядреното гориво и да стопират изгарянето му. През това време Ив.Ген. е на карнавал в .. Рио де Женейро, Бразилия.
Поводът за карнавалните чествания беше успешното (до тогава) прокарване на уникалната престъпна схема с използване на експериментално рециклирано ядрено гориво, в реакторите на АЕЦ "Козлодуй", стартирало през есента на 2004-та г. През 2007-ма г. схемата взе да се размирисва, а през 2008-ва аз я направих публична. Ив.Ген. положи тогава и след това неистови усилия да я потули, но това така и няма да се случи никога. Престъплението все още е доказуемо.
По време на кабинета Орешарски Р.Овч. връща пуделчето си на чело на АЕЦ-а. Гвоздеят на втория му мандат е подписването на акционерното споразумение с Уестингхаус, за изграждането на 7-ми блок. Ако някой го е виждал нека ми изпрати снимка, за да я публикувам. А иначе ето как реагира Ив.Ген. на журналистическите въпроси по същата тема, през лятото на 2013-та г.:


image

Списъкът с "геройствата" на пуделчето на Р.Овч. е доста по-дълъг и богат, но сега ви показвам само най-важните точки от него. За да получите приблизително вярна и точна представа за това, какво качество ще влезе в новия парламент.

Други негови прояви можете да си припомните от следните пуубликации:


"Директора на АЕЦ „Козлодуй” призна съучастие в престъпление с ядреното гориво"

"Пуделчето на Р. Овч. и „успехите” на АЕЦ „Козлодуй”"

"По колко са получавали директорите на АЕЦ „Козлодуй” последните 6 години?"

"Как меринджея на АЕЦ "Козлодуй" прави "печалбите"?"

"7-ми блок в АЕЦ "Козлодуй" - мисията невъзможна"

"Пресконференция на изпълнителният директор на АЕЦ «Козлодуй»"

А нищо чудно и ако видим скоро пуделчето на Р.Овч. като министър на енерГЕПИката?

Някои си мислят, че след като вчера ви показах "
... ЗА ТЪПА ПУБЛИКА" изразявам някакви политически пристрастия. Ъ-ъ! Нямам такива. Политико-енерГЕПИйната мафия нама цветове и идеологически различия. Те всички са едно цяло.

Георги Котев


Тагове:   ровч,   пуделче,   ивген,   дупедат,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9863738
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930