Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2017 12:29 - Проблем №1 пред президента на САЩ Доналд Тръмп
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 5254 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Веднага след встъпването на Доналд Тръмп в длъжност интернет страницата на Белия дом (The White House) беше съществено променена. На първото от първите места беше поставен списък с предстоящите проблеми пред администрацията на новия президент. И №1 в списъка с посочените проблеми се нарича:

An America First Energy Plan

План за развитие на енергетиката на САЩ

image

Който иска да се запознае с оригинала нека ползва линка над снимката. Аз ще ви предложа моя превод на не сложния план. (Снимката е от титулната страница на Белия дом, а с червена стрелка съм посочил мястото на проблема на проблемите.)

Енергията е съществена част от американския живот и неизменна част от световната икономика. Администрация на Тръмп се ангажира с енергийни политики, които намаляват разходите за трудолюбивите американци и максимално използване на американските ресурси, които ни освобождават от зависимостта от чужд петрол.

Твърде дълго ние сме били възпирани от обременяващи наредби за нашата енергийна индустрия. Президентът Тръмп се ангажира с премахването на вредните и ненужни политики, като например Плана за действия по климата и водите на САЩ. Вдигането на тези ограничения в голяма степен ще помогне на американските работници, повишаването на заплатите с повече от $30 милиарда през следващите 7 години.

Смисълът на енергийната политика започва с признанието, че имаме огромни неизползвани вътрешни енергийни резерви точно тук, в Америка. Администрация на Тръмп ще обхване шистовия нефт и газовата революция, за да осигури работни места и просперитет за милиони американци. Трябва да се възползваме от очакваните 50 трилиона долара от неизползван шистов нефт и природен газ, особено тези на федералните земи, които са притежание на американския народ. Ще използваме приходите от производството на енергия, за да се възстановят нашите пътища, училища, мостове и публична инфраструктура. По-малко скъпа енергия ще бъде голям тласък и за американското селското стопанство.

Администрация на Тръмп се ангажира също да чисти въглищните технологии и за съживяване на американската въгледобивна промишленост, която беше болна прекалено дълго.

Освен че е добре за нашата икономика, увеличаването на вътрешното производство на енергия е в национален интерес за сигурността на Америка. Президентът Тръмп е решен да постигне енергийна независимост от картела ОПЕК и всички народи враждебни към нашите интереси. В същото време, ние ще работим с нашите съюзници от Персийския залив, за да се развият положителни енергийни взаимоотношения, като част от нашата стратегия за борба с тероризма.

На последно място, нашата нужда от енергия трябва да върви ръка за ръка с отговорното стопанисване на околната среда. Защитата на чистия въздух и чистата вода, опазването на природните местообитания и запазване на природните запаси и ресурси ще остане важен приоритет. Президентът Тръмп ще пренасочи американската енергийна политика към съществено значение на своята мисия за защита на нашия въздух и вода.

Едно светло бъдеще зависи от енергийните политики, които стимулират икономиката ни, гарантират нашата сигурност и защитават здравето ни. Под енергийните политики на администрацията на Тръмп бъдещето може да се превърне в реалност.

Край на изложението на проблема. Защо ви показвам това ли? За да не се съмнявате, че президента на икономика №1 в света, често наричан най-силният човек на планетата, независимо кой заема поста, поставя проблема с енергетиката на ПЪРВО място в списъка със своите предизвикателства. Не на последно място искам да ви обърна внимание и, че в плана на новата администрация няма планове за възраждане на "мирната" ядрена индустрия. Нито една буква за това в плана.
В американските медии вече се появиха спекулации за отказ на новата администрация от развитие на ВЕИ технологиите и мощтна подкрепа за ядрената индустрия. Официалната позиция на новата администрация даже не намеква за нещо подобно.

Скоро ще разберем дали плановете ще се превърнат в дела?

Георги Котев



Гласувай:
4



1. staler - Шистовите добиви и в момента са с...
22.01.2017 22:46
Шистовите добиви и в момента са свободени от всякакви регулации .....ако се използват за вътрешно потребление ,отчитайки широкия спектър от ползи в иконом смисъл,като съпътстващи производства,трудова заетост и т.н.,те са логични.....с уточнението че са унощожителни за природата и здравето на населението.Ще бъде любопитно да се види как крупни инвеститори в перки,чичо рокъфела например,се превръщат в най пламенни еколози.....
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9819523
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031