Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2016 17:39 - БАН-яджии ще търкат гърба на ядрената мафия
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2254 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Престъпната симбиоза между Българската академия на нЕуките (БАН) и ядрената мафия не е от вчера. На добрите стари традиции реши да се опре през изминалата седмица и настоящата министър енерГЕПИка, заявявайки, че ще възложат на БАН-яджиите да съчиняват словоблудство за неосъществимия проект АЕЦ "Белене". За съжаление няма да бъде спазен стария принципиален призив:

image

А за начина и формата на предаване на бакшиша съм ви разказвал преди почти цели ПЕТ години, но поради актуалността на темата пак ще ви го припомня. През февруари 2012-та г. ви разказах "
БАН + ЯМ = ВОЛ", което се разшифрова като "Българска Академия на нЕуките + Ядрена Мафия = Вечна Обич и Любов". За съжаление двете публикации в интернет страницата на БАН, на които съм се позовал за горната формула са ... изтрити. За щастие, събитието е запазено като новина, на интернет страницата на АЕЦ "Козлодуй". И то изглежда ето така:

23.01.2012 РЪКОВОДСТВОТО НА БАН ПОСЕТИ АЕЦ “КОЗЛОДУЙ”

На базата на научните изследвания в областта на енергетиката и подписаното през миналата година Рамково споразумение между двете институции БАН ще оказва научно - методическо съдействие и помощ на “АЕЦ Козлодуй“ ЕАД, чрез създаване на съвместни екипи за участие в национални и международни проекти и конкурси. Ще бъдат организирани и научно - практически конференции и семинари, взаимна размяна на специалисти, както и обучение на млади кадри.
В хода на разговорите бе обсъдена и започналата съвместна програма за обучение на шестима задочни докторанти  от “АЕЦ Козлодуй“ ЕАД към ИЯИЯЕ по специалност “Ядрени реактори”. Подчертано бе, че подобен проект се осъществява за първи път и доказва практическите ползи от сътрудничеството между науката и индустрията.


Разбрахте ли схемата? АЕЦ-а плаща с нашите пари на БАН-яджиите да и подготви правилните учЕни, за правилните бъдещи поръчки. Сега е дошло време да се издължат за инвестицията. Така се раздават бакшишите.

Да, БАН-яджиите са заличили следите от миналото позорно съглашение, но не съвсем. Текстовете са изтрити, но е запазена галерията (от само три снимки), от посещението им в светая светих на ядрената мафия. И култовата от триге фотографии изглежда ето така:

image

В нарушение на правилата за техническа безопасност ръководството на БАН (тримата в дясно) е свалило каските от главите си и се оглежда, от къде ще дойдат торбите с бакшиша.

Георги Котев


Тагове:   баня,   бан,   бакшиш,


Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9877810
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930