Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2016 13:19 - Китай е пред гражданска война заради АЕЦ "Белене"
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1838 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 14.12.2016 13:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Такова впечатление се създава от съобщенията, които валят от Министерски съвет на (из)родната политико-енерГЕПИйна мафия. Само за последните 10 дни вече второ съобщение, че китайски инвеститор проявява интерес към проекта, който няма абсолютно никакви шансове някога да се реализира. Преди ДЕВЕТ дни в "Номерът на китайката *" ви показах предния кьорфишек. А ето го и днешното съобщение от МС:

Индустриалната търговска банка на Китай проявява интерес да финансира проекта АЕЦ „Белене“ 14 Декември 2016

Индустриалната търговска банка на Китай проявява интерес към финансирането на търговски проект за изграждане на АЕЦ „Белене“. Това стана ясно по време на среща в Министерския съвет с премиера Бойко Борисов. В нея участваха вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

По време на срещата министър-председателят подчерта условията на българското правителство за изграждане на АЕЦ „Белене“ – реализация на проекта на пазарна основа, без инвестиции от страна на държавата и без договори за дългосрочно изкупуване на произведената електрическа енергия. Представителите на индустриалната търговска банка на Китай потвърдиха готовността си за финансиране на проекта при тези условия. Това стана възможно след като НЕК ЕАД заплати на АО „Атомстройекспорт“ сумата от 601 617 133 евро, присъдена за произведено оборудване по арбитражното дело между двете компании, а руската компания от своя страна се отказа от натрупаните след постановяване на арбитражното решение лихви.


image

ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ! Независимо от неописуемата радост на (из)родната политико-енерГЕПИйна мафия, че вече са платили на руската Атомстройекспорт (АСЕ) повече от € 600 милиона, все още няма доказателство, че оборудването, за което са дадени тези пари, в действителност съществува и съответства на поръчаното за АЕЦ "Белене". Ъ-ъ! НЯ-МА! Ден след предишната китайска заявка ви показах (в "
Министър: Като ви крадем печелите вие") заявлението на министър енерГЕПИка, че наши "експерти" ще продължават да търсят и инспектират въпросното оборудване в Русия, докато това се наложи. Все още НЯМА официална позиция, че въпросното мероприятие е финализирано и резултата му е коректен. Ъ-ъ! НЯ-МА!
На този фон е неразбираем неудържимия напор на китайските другари? Със сигурност, обаче, не става въпрос за изграждане на АЕЦ "Белене" или на каквато и да е друга ядрена мощност в България, особено при условията описани в горното съобщение. Каква тогава е целта на постановката? За сега нямам идея. Но не се съмнявам, че ще я разберем в най-скоро време.

Същите играчи преди два месеца ни лъжеха, че ще продават същото оборудване на Иран. Сега някой спомняли си, че даже и не са имали подобно намерение?
Кои са играчите ли? Ето ги на снимката от днес:

image

Георги Котев



Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9837308
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031