Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2016 11:29 - Или е бременна от вчера след секса от утре?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1855 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 26.11.2016 11:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Този феномен е възможен! В това ни убеждава Решението на арбитражния съд в Женева, по делото на руската Атомстройекспорт (АСЕ) срещу българската НЕК, по делото за спрения проект АЕЦ "Белене". Продължавайки да чета това уникално писание не преставам да се удивлявам и научавам нови и нови неща за природните закони и законите на организираната престъпност. Вече започнах да разузнавам втората половина от Решението и сега ще ви покажа феномена, за който се говори в заглавието.
Сраните на Ищеца (АСЕ) и Ответника (НЕК) вече спорят за условията и реда за производство на турбинното оборудване за бъдещата АЕЦ. Ответника (НЕК) пледира, че АСЕ не са имали право да започват и продължават производството на оборудването с дълъг цикъл на производство (ОДЦП, част от което е и турбинното такова) без да са предоставили Технически спецификации и преди да докажат, че заявените заготовки за бъдещото производство отговарят по свая състав на изискванията на Възложетуля (поръчителя).
АСЕ пледира, че може да си прави каквото си иска, а съдът размахва бейзболна бухалка на НЕК и я млати, колкота и както си иска. Точно такова е усещането, четейки този учебник по ядрена престъпност. Но за да разберете истината в дълбочина нека първо дадем определение на понятието Техническа спецификация? За целта ще се обърнем към повече от популярният сайт WikiHow, където има такова определение на руски език, което за удобство ще преведа на български, а който иска може да си провери:

Техническа спецификация - това е документ, който определя набор от изисквания, на които трябва да отговаря съответния продукт или набор от продукти. Това, че не съответства на всички конкретно поставени изисквания, тоест не съответства на спецификациите, често се обозначава с термина "некондиционен" (несъответстващ). Спецификациите се използват в случаи на сключване на договори за покупка на техника или услуги. Техническата спецификация определя изискванията за изпълнение на договора.

Отиваме на страница 224/412 от Решението и ето какво четем там (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката на странцата):

image

Нарочно не си позволих да правя никакви подчертавания в текста, за да изпъкне подчертаването на само част от изречението, в горната част на снимката. Подчертаването е на съда или на този, който е писал решението, а както вече е известно това е бил човек, който има и ... руско гражданство. Така съда приема продължаването на производството на оборудването, но НЕ ПРИЕМА условията при които това трябва да се прави. На практика това е абсолютен произвол! Това също така означава, че бъдещото турбинно оборудване може да се произведе и от оборска тор, а НЕК няма право на възражения и трябва да го приеме и заплати.
Но нека видим и как продължава историята на следващата 225/412 страница от Решението:

image

Тук съда не е подчертавал нищо, поради което реших аз да го сторя, с червен цвят. Прочетохте ли добре това изречение? Да превеждам ли?
Съда казва "За да родят бебе страните щяха да се сношават през август 2011-та г., но това вероятно не е станало, защото женската абортира през ноември 2011-та г." Още ли нещо не е ясно?

За предишната бухалка на арбитражния съд ви разказах в "
Размерът няма значение".

Четенето продължава. А заедно с него и удивлението от широко затворените очи на политико-енерГЕПИйната мафия и обслужващите я "медии", която все още не са разбрали, че това Решение е пулбично и жестоко разобличаващо.

Георги Котев



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9883009
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930