Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2016 11:20 - Руският ядрен рекет не е от вчера
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2241 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
За това свидетелства не кой и да е, а самите архиви на всесилната Държавна сигурност, които наскоро бяха частично приотворени, за да покажат дейността на службите в комунистическа България, в сферата на енергетиката и в частност на атомната/ядрената енергетика. Макар и частичното разкриване на тези архиви (вижте електронната книга на комисията по досиетата "Държавна сигурност и българската енергетика (1944-1991)") те дават прекрасна възможност за сравнение на тогавашния и настоящия рекет, в светлината на катастрофиралия проект АЕЦ "Белене" и измислените "модернизации" в АЕЦ "Козлодуй".
И ето какво четем в архивите на ДС (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

image

В петолъчката от ляво на страницата се вижда нейния номер, ако искате да проверите достоверността. Документа представлява донесение от офицер на ДС в АЕЦ "Козлодуй", до началника му във Враца, в който той разказва за проведена среща между делегация от СССР, водена лично от министъра на енергетиката на Съветския съюз с българската върхушка в ядрената енергетика. Срещата се е провела в края на месец май 1988-ма година. По това време блок №6, за който става дума на горната страница е в етап на напреднало строителство. Жалбите на българската страна са, че съветските другари им изпращат дефектно оборудване, което при това закъснява.
Но и това не е всичко! Доставяното оборудване за строящия се 6-ти блок не само е било дефектно и бавно се е придвижвало към Козлодуй, но когато най-накрая е пристигало се е оказвало, че то е ... по-скъпо.  За това свидетелства друг документ от същата книга:

image

Тази справка е датирана ДЕВЕТ месеца след жалбите на българите от предната страница.
Това се е случвало преди близа 30 години. Какво се е променило от тогава до сега? Отговорът е повече от лесен. Особено ако четете Решението на арбитражния съд в Женева, спечелено от руската Атомстройекспорт срещу българската НЕК, по повод проекта АЕЦ "Белене". Последният пример, който ви показах беше в "
Размерът няма значение", за прекалено надутите сметки за склад и съхранение на нещо, което никой не е виждал.

Тук много пъти съм ви разказвал и показвал, че още преди години е било ясно и схемата все още се реализира, да ни бъдат пробутани стари ядрени реактори и съпътстващото го оборудване, произведени по същото време, от когато датират горните документи на ДС, на баснословни цени, които те после да си поделят.
Ако не вярвате на мен поне на ДС не вярвате ли? Внимавайте, какво ще отговорите! ДС не обича недоверчивите.

Георги Котев



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9863220
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930