Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2016 20:19 - На лъжата краката са меки
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1267 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 23.11.2016 20:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
За редовните читатели на блога ми не е тайна, че ежедневно преглеждам (критично) интернет страницата на руската държавна корпорация Росатом. Далеч не винаги споделям с вас бисерите от майката на руската ядрена мафия. Но тази вечер попаднах на уникален случай, който е задължително да ви покажа. И картинката от титулната интернет страницата на корпорацията изглежда ето така (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):

image

На титулната страница се виждат последните новини, публикувани в хронологична последователност. Какво прави впечатление? Датата на последната новина е ... ВЧЕРАШНА. Вчера беше 22-ри ноември, а днес е 23-ти. С червени стрелки съм посочил датите на публикациите.
Не се вижда заглавието на публикацията? Оригиналното заглавие е "
Лихачев: Росатом смог преодолеть недоверие к атомным проектам в обществе". На снимката то липсва, заради кретенския дизайн на уеб-страницата на корпорацията, която публикува водещата си новина в дъното на огромен квадрат, който не може да се хване от скрийн-шота (снимката на екрана на компютъра), така че да се виждат и други важни детайли.
Смисълът на съобщението на новия генерален директор на Росатом (Лихачов) е, че корпорацията е преодоляла недоверието към атомните проети в (руското) общество. Ако това беше наистина вярно нямаше да има нужда да "замразяват" посланието на водещо място. А освен това за близо денонощие и половина прочита на тази мантра е смешно малко, под 200 (двеста). Към момента на настоящата публикация.
Ако обществото наистина е преодоляло нещо то нямаше да има нужда да му се навира нарочно нещо под носа, даже когато то не желае и да го помирисва.
Какво предизвиква този нервен подход на Росатом? Причините за това внушение са не една и две. Корпорацията преживява тежки моменти, но за тях не пише и една буква, а вместо това надъхва намаляващите си фенове с кухи заклинания.
За да не сметнете, че съм голословен по повод проблемите на Росатом ще ви посоча само един от най-сочните. Утре се навършват точно ДВЕ седмици от аварийното спиране на блок №6 в АЕЦ "Нововоронеж". Този блок е най-последният пуснат в експлоатация в Русия (през пролетта на 2016-та г.) и НАЙ-МОЩНИЯТ някога работил в тази страна (1200 (електрически) МВт). Не се споменават подробности за аварията и кога да очакваме повторното му влючване в мрежата. Вместо това директора неуморно бие барабана.
Има и други интересни примери, които търпят развитие в момента и за това няма повече да ви досаждам.

Георги Котев



Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9832809
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031