Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2016 11:19 - За какво Трайчо Трайков прибра € 70 000?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2536 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 05.11.2016 12:26


За да си отговорим на този въпрос трябва първо да припомним, че държавната компания НЕК е осъдена да плати на руската Атомстройекспорт € 620 милиона плюс неустойките за фактически произведено оборудване, а не за това, че то уж било поръчано, но не е ясно дали е произведено и съществува. ПОВТАРЯМ - за фактически произведено и съответстващо на поръчката.
Трайчо Трайков е консултирал адвокатската кантора, защищавала интересите на НЕК, по време на делото в Женева, през 2014-та г., в продължение на близо цели ТРИ месеца (толкова се получава, ако се разделят заплатените часове на 8 часа, колкото е нормалната продължителност на работния ден), за пре тлъстия хонорар от 300 лева на час. За такива луди пари е трябвало поне да знае и да докаже дали оборудването съществува или не? Ние сме осъдени за съществуващо оборудване и адвокатите, които той е консултирал са приели този факт. Значи и Трайков е съгласен, а сигурно и сам им е обяснявал и доказвал, че то наистина е произведено и съществува. Но това се е случило през 2014-та г.

Две години по-късно, на 13-ти юли 2016-та г., в студиото на бТВ Трайков заявява буквално следното:

Цветанка Ризова – А какво да правим въпросния реактор? Който, освен това, някои специалисти, само да отбележа, вие вероятно също сте чули, те твърдят, някои специалисти, че такъв реактор не е произвеждан изобщо, че той не съществува на практика. Никой не го бил видял.

Трайчо Трайков – Това също е добър въпрос, но би трябвало да е излишен, тъй като от НЕК това би трябвало да им е била първата работа, след излизането на решението на арбитража.

ЦвР – Да ходят, да видят има ли такъв реактор?

ТрТр – Вече трабваше да са отишли, да са проверили, какво точно е произведено. Аз мислех, че е станало. Не знам дали наистина не е станало, но от думите на официалните лица си правя извода, че не е направено, защото госпожа министъра каза, че предстои да се отиде на място, да се види, какво е произведено.

ЦвР – И нашето ли е това? Да не се окаже някое, което е предназначен за друга атомна централа? Дали това е нашия реактора?

ТрТр – Когато това бъде направено, тогава вече ще може да се говори с по-голяма конкретика.


След малко повече от два месеца, на 19-ти септември 2016-та г., пак в същото студио той заявява: "Май още не са проверили, какво имаме?" Казано по-кратко - не е сигурно, че оборудването, за което сме осъдени е налично и съответстващо.

Близо седмица преди второто гостуване на Трайков при Цветанка Ризова министърът на енергетиката Теменужка Петкова заяви,
че през 2012-та година е имало СЕДЕМ инспекции на различни етапи от производството на реактор №1 за АЕЦ "Белене", цитирана от агенция Фокус.

На практика Петкова обвинява Трайков в лъжа, защото седемте инспекции, ако наистина са се случили, са били провеждани по негово време и той няма как да не е знаел за това. Въпреки това пред нас продължава да твърди, че никой не го е виждал.

На нас Трайков казва, че не знае някой да е виждал оборудването, но не е ясно какво е казвал на адвокатите, срещу тлъстия хонорар? Това е въпросът! Не трябва да си голям експерт, за какъвто го представят тези дни неговите адвокати, за да знаеш има ли някъде една купчина желязо и съответства ли тя на твоята поръчка, особено когато си бил на върха на пирамидата от информираните.
Познавайки отлично и най-добре от който и да било друг похватите на това лице смея да твърдя, че ще настане велика веселба, ако някой ден стане публично известно, какво и как точно то е консултирало защитниците на НЕК, по казуса АЕЦ "Белене".


image

Това е втората от двете, за сега, осветени фактури за заплатени към него услуги, от която се вижда, че той е "консултирал" в продължение на 318 часа, на цена от € 150 на час, което прави близо
€ 50 000.

Ползата от вредата? Тези последни разкрития от битието на Трайков поне ми дават отправна точка, от какви хонорари да стартирам, когато неизбежно започнат да искат моите консултации за престъпленията на политико-енерГЕПИйната мафия, чиято съществена брънка е и самият той. Именно той е виновник №1 в продължение на вече СЕДЕМ години аз да не съм получил и ЕДНА СТОТИНКА, независимо че ежедневно ви консултирам тук, за неговите и на дружките му престъпления.

Още по-интересно става в "
За какво Трайчо Трайков прибра € 70 000? ІІ".

Георги Котев



Гласувай:
8



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9883318
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930