Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2016 18:19 - Реактор №2 за АЕЦ "Белене" потегли на път
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1754 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 01.11.2016 18:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Това съобщи вчера на интернет страницата си държавната корпорация Росатом. А сега четете внимателно!

«Атомэнергомаш» изготовил и отгрузил корпус реактора для энергоблока №2 Белорусской АЭС

"Заводът "Атоменергомаш" произведе и изпрати корпуса на реактора за енергиен блок №2 на АЕЦ "Беларус""

Не било Белене, а било Беларус? А? Искате да кажете, че съм се объркал? Ъ-ъ! Никак даже не съм се объркал.

Преди близо една година, на 15-ти декември 2015-та г., на площадката на строящата се АЕЦ "Беларус" беше доставен корпуса на реактора за енергиен блок №1. Половин година по-късно, ОБАЧЕ, на 10-ти юли 2016-та г., същият реактор беше счупен. Къде е сега реактора за блок №1 на АЕЦ "Беларус"? А? Къде?

ТРИ седмици след счупването на белоруския реактор българската министър енерГЕПИКА изведнъж забрави, че в продължение на цял месец е обещавала да изпрати наши експерти да търсят реакторите за АЕЦ "Белене". А? Започнахте ли да забелязвате, къде и как се привличат двете Бе-та? Иска се процедурно време, за да се транспортира счупения реактор до мястото където е трябвало да се произведат реакторите за България. Това обяснява внезапната амнезия на българската министърка?

Първото обосновано предположение за тази схема ви разказах и показах в "
Пробутват ни счупен ядрен реактор".

Искате ли да се върнем за малко към вчерашното съобщение на Росатом, за реактор №2? Нека видим последният абзац, който звучи доста интересно?

Вес корпуса реактора ВВЭР-1200 превышает 330 тонн, высота – 13 метров, диаметр - 4,5 метра. Транспортировка до Белорусской АЭС представляет собой сложную логистическую операцию. От завода-изготовителя корпус реактора будет доставлен на специализированной автомобильной технике на причал Цимлянского водохранилища в г. Волгодонск. Там начнется речной этап, который продлится до Нововоронежа. Далее до г. Островец (Гродненская область, Республика Беларусь) перевозка пройдет по железной дороге на специализированном транспортере.

Теглото на корпуса на реактор ВВЕР-1200 превишава 330 тона, височина - 13 метра, диаметър - 4,5 метра. Транспортирането му до АЕЦ "Белорус" представлява сложна логистична операция. От завода производител на корпуса реактора ще бъде доставен със специализирана автомобилна техника до пристанището на Цимлянското водохранилище в град Волгодонск. Там ще започне речният етап от транспортирането му, който ще продължи до град Нововоронеж. Понататък до град Островец (област Гродно, Република Беларус) превозването ще се реализира по железен път, на специализиран транспорт.

Интересното тук не се вижда с просто око, поради което ще ви го покажа. От този текст става ясно, че маршрутите за транспортиране на реактори №1 и №2 са различни. След като те самите признават, че това е много сложна транспортна операция, защо тогава всеки път експериментират с различни маршрути? А? Сериозният бизнес не постъпва така и не поема излишни рискове. Руската ядрена мафия прави изключение?

Сега ще ви покажа разликата в двата маршрута (за подобър преглед и прочит кликнете с мишката върху долната карта):

image

Най-долу, макар че не се вижда надпис, е старта на пътешествието - град Волгодонск, област Ростов, Русия. С червените точки съм маркирал старта на водния път на реактор №1. С белите точки съм маркирал целия речен път на реактор №2. С бялата стрелка съм обозначил направлението към което ще продължи по релсов път реактор №2. Пълният маршрут на реактор №1 ви показах на подробна карта в "
Мистериите на счупения реактор в АЕЦ "Беларус"".

От какво е предизвикано това бързане? А? Преди дни българският министър енерГЕПИка Теменужка Петкова за пореден път ни зарадва, че най-сетне, до 5-ти декември, наши експерти ще намерят и приемат оборудването за АЕЦ "Белене". Мислите ли? Съвсем не е сигурно, че след Нововоронеж реактор №2 ще потегли за Беларус или към предградията на Санкт Петербург, където е и завода за производството на българските реактори?

Ще следим развитието на маневрите. За мен е удоволствие да разгадавам престъпленията на ядрената мафия.

ПРО-ЗРЕ-НИ-Е! Докато пишех горните редове се вгледах по-внимателно в картата с двата маршрута. И тогава забелязах, че трасето на реактор №2 ще премине много близо до украинската облас Луганск, където май все още се водят военни действия. Става още по-интересно?

Като бонус ще ви покажа целия маршрут на реактор №1:

image

Георги Котев



Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9875884
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930