Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2016 18:19 - Бойко Борисов: Реакторите за Белене отиват в Лувъра
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1958 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 31.10.2016 18:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Доста завоалирано, но на практика точно това съобщи вчера (30/10/2016г.) премиерът Борисов по повод бъдещето на двата ядрени реактора уж произведени за спрения проект АЕЦ "Белене". Това е поне ЧЕТВЪРТОТО по ред заявление, че невижданите от никого до сега реактори един ден ще се окажат в музей. Това е четвъртото внушение на Борисов, което аз съм чул и видял, но може да са и повече.
Първоначално, първите два намека бяха, че те ще се окажат просто в някакъв музей. На третия път той ги "изпрати " в музея на комунизма, на Вежди Рашидов. Вчера, с особена радост заяви, че ако не се намери глупак да си хвърли парите в Белене или пък не ни излъжат да им дадем нашите пари за 7-ми блок в Козлодуй трябвало да се мисли за нарочен музей на ядрените реактори. Селският хитрец Борисов упорито следва инструкциите на кукловодите си, постоянно и продължително време да ни внушава опция, която накрая да приемем, а те да си поделят нашите пари.
Но като знаем променливият характер на мненията и позициите му до идването на реакторите у нас, ако това въобще някога се случи, той ще обърне палачинката още поне минимум Google пъти. (За тези, които не знаят, думата
Google означава точно определено число.)
Поради тази причина се опитах да предвидя предстоящите словоблудствени гаври на Бай ... с матряла. И смятам, че стигнах до приемливо заключение. Парижкият Лувър! Причините за това са много. У нас няма пари за построяване на нарочен музей, който трябва да бъде доста голям, за да приюти купчина ненужно желязо. Сигурен съм и, че народа ще усети гаврата и ще възроптае. Тогава започнах да се оглеждам за подходящо място не далеч от нас.
Трябва да се имат предвид и не малките габарити на един ядрен реактор от типа ВВЕР-1000. Без електрическите приводи, над капака на работещ реактор неговата височина е 12 метра, а диаметърът му е малко повече от 4,5 метра. Тежи около 300 тона. Тогава се сетих за стъклената пирамида на входа на музея Лувър, във френската столица. Тя е достатъчно висока, а под нея има още достатъчно пространство, до подземния етаж, през който става фактическия вход на туристите в музея. Идеално място за един ядрен реактор! Освен това Франция е №1 в Европа и №2 в света (след САЩ) "мирна" ядрена държава, с нейните 58 действащи ядрени реактора.

image

Не на последно място трябва да отчетем и топлата връзка на министър Вежди Рашидов с управата на музея, след организираната от него българска изложба там.

Не малко "оптимисти" често ме питат, а ако все пак се стигне до изграждане на нова АЕЦ в Белене или нов(и) блок(ове) в Козлодуй? Миналият четвъртък (на 27/10/2016г.) имах възможност да документирам категоричната си убеденост по тази позиция, в сутрешния блок на телевизия Bulgaria ON AIR. Който иска може да се запознае с нея от тяхната публикация, съпроводена с видео (под 14 минути) от

Георги Котев, ядрен физик: Оборудване за АЕЦ "Белене" не е било произвеждано

Пак там имах възможност да отбележа, че до онзи момент намеците на Борисов за музейното бъдеще на реакторите бяха ТРИ на брой. С вчерашното те нарастнаха на ЧЕТИРИ.

Задължително трябва да се отбележи ехидната и пре доволна усмивка на Бай ... , когато съобщава на "журналистите" за музея:

image

Снимката представлява кадър от видео, качено на Фейсбук стената на премиера, вчера (30/10/2016г.), в момента когато той съобщава "радостната" вест, в самият край на видеото.

Георги Котев


Тагове:   Белене,   лувър,   борисов,


Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9874944
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930