Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2016 15:19 - Пак привикват позорно наш министър в Москва
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2876 Коментари: 4 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В рамките на само ДВА и ПЛОВИНА месеца за втори път държавната корпорация Росатом привиква за инструктаж българският министър на енергетиката Теменужка Петкова. Това е без прецедентна демонстрация на надмощие в "равностранните" отношения. Ето какво се казва в краткото съобщение на Министерството на енергетиката от преди минут:

Министър Петкова заминава за Москва
12.10.2016

Представители на "Български енергиен холдинг" ЕАД, "Национална електрическа компания" ЕАД, Държавната корпорация за атомна енергия на Руската Федерация "Росатом" и АО "Атомстройекспорт" ще проведат втора среща на съвместната работна група. Тя има за задача да обсъди следващите стъпки относно изпълнение на решението на Международния арбитражен съд в Женева по делото за АЕЦ "Белене". В срещата, на 13-ти октомври в Москва, ще участва и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

За тези, които следят повърхностно драмата с оскубването АЕЦ "Белене" искам дебело да подчертая, че въобще не е известен съставът на т.нар. "работна група" и дали въобще има такава. Понеже дейността и, ако има такава, засяга всеки един от нас то тя трябва да е абсолютно прозрачна, но на практика ние даже не знам дали въобще съществува.

След предишният инструктаж на министър Петкова в централата на Росатом (на 29/07/2016г.) тя изчезна от публичното пространство за цели ТРИ седмици. Все още не е отпаднало подозрението, че "
Български министър е арестуван в Москва". На картата се вижда маршрута от Росатом (1) до бившето КГБ, сега ФСБ (7), в центъра на руската столица.

image

Подозренията, че тя е била държана и инструктирана там се подсилват още повече от вчерашното нейно изявление, че бъдещите търсачи на реакторното оборудване за АЕЦ "Белене" първо ще бъдат проучвани от КГБ/ФСБ, преди да им бъде разрешено да посетят Русия.
Не познавам лично персоната Теменужка Петкова, но наблюдавайки публичните и изяви стигам до заключението, че тя е изключително ограничен и слабо възприемчива новостите личност. Много внимателно си подбрах квалификациите, за да съм по-дипломатичен и не засягащ личното и достойнство, ако въобще можем да говорим за такова.

Георги Котев



Гласувай:
10



1. dobronameren - Ама на вас тарикатите НЕ МОЖЕ никога да се угоди.
13.10.2016 10:34
Като не се поддържат преговори с Русия - Национално Предателство. Като се преговаря с Москва - Позор.
Като му написах на Vencivaleri, че го боли цялото тяло където и да се докосне, е защото се докосва с палеца на ръката си, а там има забито едно просто трънче, той високомерно и твърде глупаво подмина коментара ми. Пак добре, че не го спря. Както правите вие, Gikotev. Моят съвет е - перефразирам един американски президент - "Ако държите слон за задния крак и той се дърпа, моя съвет е да го пуснете."
Мислите ли, че като си завирате главата в пясъка като същински щраус - като не пускате коментарите ми, но ги коментирате! - опасността да пострада задника ви е отминала? Ако мислите така, не пускайте И ТОЗИ МОЙ коментар.
цитирай
2. mikula - Вярно е
13.10.2016 10:40
Отговорност на Бойко Борисов е бг медиите да отразяват всяко енергийно посещение на бг министър в Русия. Имаме право да знаем за какво се договарят Росатом и България, защото, както казваш, това ни засяга директно. И веднага след посещението на енергийния ни минстър в москва искам изявления пред медиите! Искам да сме сигурни, че в Москва няма насилие над нашите министри! Познавам действията на руснаците - по тяхна вина е убит едно време Иван Башев, по тяхна вина умря Людмила Живкова. Няма да ме учудят руски действия в посока насилие над български управници. Искам прозрачност и лично Бойко Борисов, както и партия Герб са отговорни по въпроса!
цитирай
3. gikotev - Re: Ама на вас тарикатите НЕ МОЖЕ никога да се угоди.
13.10.2016 10:53
Не знам къде си НАМЕРЕН, но със сигурност не си ДОБЪР. Никога и никъде не съм твърдял, че съм против преговори и правене на какъвто и да било бизнес, не само ядрен или енергиен, с Русия. Това, което казвам и постоянно показвам е, че тези преговори и този бизнес никога не са равнопоставени и поради тази причина преговорите, разговорите, договорките и резултатите са абсолютно непрозрачни и неизменно в ущърб на България. НЕ-ИЗ-МЕН-НО! Ако сегашните преговори за уж произведеното за Белене бяха прозрачни може би щеше да прогледнеш, но понеже си силно зомбиран пак няма да признаеш?
Не ми се водят дискусии с такива като теб. Като не ти харесва мнението ми просто не посещавай блога ми. Толкова е просто, но нали трябва да изливаш злобата си някъде? Тук не си добре дошъл!
цитирай
4. vedrina - !!!
20.02.2018 16:01
Интересно е всичко написано... Тя не е професионалист в областта на енергетиката, това означава, че няма нито технически, нито технологични познания..., - тя е финансист. Румен Овч. също беше икономист..., но и инженер-физик...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9836689
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031