Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2016 10:19 - Бойко Борисов: Всеки ден ще е така до вен-де-та-та!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3294 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 19.09.2016 10:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Италианската дума вендета означава кръвно отмъщение, разплата. Вече всеки ден, при посещение в поредното населено място премиерът на България обяснява, как неизбежно трябва да ни ограби, за нещо, което никой и никога не е виждал и въобще не е ясно дали някога ще види. Става въпрос за загадъчните два ядрени реактора уж произведени за спрения проект АЕЦ "Белене". Вчера премиерът Борисов беше на събор в шуменското село Венец, където каза буквално следното по темата с реакторите (текста съм го свалил 1:1 от видеото на Фейсбук стената му):

.....................................................................
Освен това, що се касае за ядрените реактори, почвам от тях. Той (Владимир Путин, по телефона при последният им разговор от 5-ти август 2016г. – бел. Г.К.) каза следното, мисля че е прав за това (1), от поредица от срещи, които се направиха на различни нива (2) се стигна до извода, че трябва да платиме част от тях, защото, за всички казвам още веднъж. Решението на съда в Женева е, че трябва да платим двата реактора (3). Няма мърдане! И лихвите са по 167 хиляди евро на ден. Смятайте, ако в този регион слагаме по 167 000 евро нали хората ще го усещат? Затова ние (4) може би тази седмица, разговарях вече и с някои от колегите в парламента, ще предложиме да минеме през парламента и да вземеме решение да платиме около 800 милиона лева. Не искам да се връщам назад (5). Защо и как е стигнало до тука, но в момента в който ги платиме вече можем да поканим руската страна, нейните компании, да кажеме, сега вече тези реактори са почти наши, имаме да плащаме малко, да спреме лихвите (6) и да помислиме заедно, така както от самото начало ви говорех, че без тях ние не можеме нищо да правиме. И да ги строиме не можем и да ги продадеме не можем. И вече в един нормален, добронамерен тон (7) да се опитаме да намериме решение тази огромна загуба на бюджета да се превърне в актив, а не във пасив.
..................................................................

Цифрите в скобите са от мен, за да може да изкоментирам съответните моменти.

1-во - Какво е казал Путин и за какво е прав? А? Ъ? Че трябва да ни окрадеш, за да си го поделите ли? А?

2-ро - Известни са само ДВЕ проведени срещи на ниво министър на енергетиката, с участието на Теменужка Петкова. Първата е в Москва със зам-директор на Росатом (29/07/2016г.), а втората е в София със зам-министър на правосъдието на Русия (16/09/2016г.). Твърди се за още една среща, на някаква работна група, пак с участието на Петкова (09/09/2016г.), но няма абсолютно никакви доказателства, че такава се е състояла. За каква поредица и какви нива говори Борисов? Досещате ли се?

3-то - Защо вече ЧЕТВЪРТИ месец крият от нас решението на съда, когато то следва да е абсолютно прозрачно и публично. Вместо това постоянно ни го преразказват доказани лъжци? Извадете решението и ни го покажете!

4-то - Кои сте вие? Би следвало да сте Министерски съвет, но този орган не е взимал решение по темата, а още повече да внася такова в парламента. Кои сте вие, г-н Борисов?

5-то - Ние се досещаме защо не иска да се връща назад? Научихме го наскоро от "
Борисов: Извинявам се на тези, които не разбират от енергетика", от словото му на заседанието на правителството, от 28-ми март 2012-та г., когато е гласувано прекратяването на проекта АЕЦ "Белене".

6-то - Лихвите са постановени от съда в Женева и единствено и само в неговите правомощия е да се разпорежда с тяхната промяна или отмяна. Следователно някой пак ни взема за недоразвити?

7-мо - До сега какъв беше тона? Путин ли ти крещеше на теб или другите руснаци биеха Теменужка по главата? Кажи си де? Нещо те притеснява?

image

Снимката е от Фейсбук стената на Борисов, от вчера. Колажът е мой.

Всички "журналисти", които обслужват престъпните му кампании, включително и настоящата с реакторите, прекрасно знаят процедурата за внасяне на проекто решения в парламента, но никой не смее да го попита, защо се нарушава системата.

Ден по-рано беше "
Бойко Борисов: Аз съм царя на гаврата с матряла".

Днес очакваме поредната порция заклинания за доунищожаване на всичко дето още шава на територията?

Георги Котев



Гласувай:
8



1. planinitenabulgaria - Въпрос:
19.09.2016 20:02
Вие ядрен специалист ли сте или платен трол? Питам, защото целият ми трудов стаж премина в Енергетиката и съм наясно с този отрасъл.
цитирай
2. gikotev - Re: Въпрос:
19.09.2016 20:17
Искам да поясня на редовните посетители на блога ми. Това не е персонален отговор към горската дето ми препикава личните гори и ръси отрова за убиване на растителността. Аз не се интересувам от нея и не ме интересува, каква е, що е и с какво се занимава. Никога не съм чел нейни неща, защото те не могат да ме обогатят, макар да твърди, че е колежка с повече стаж в системата от мен. Интересно, защо тя редовно навещава блога ми, след като не харесват моите писания?
Единствената причина да пусна бълнуването и е за да ви покажа, че сред нас има и толкова болни.
Напоследък рязко зачестиха болните коментари на блога ми. За свое и за Ваше здраве не пускам всички от тях. Но от време на време е здравословна да се пускат, за да се помни, че ги има.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833177
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031