Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2016 12:19 - Бойко Борисов: Аз съм царя на гаврата с матряла
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2403 Коментари: 1 Гласове:
9

Последна промяна: 18.09.2016 12:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вчера (17/09/2016г.) премиерът Борисов обяви, че до края на годината ще платим € 400 000 000 (четиристотин милиона евро) на руската компания Атомстройекспорт, заради присъдата по спрения проект АЕЦ "Белене". Видеото със съответното заявление е налично на неговата Фейсбук стена. Как се стигна до това прозрение и какво означава то? Нека проследим хронологията след произнасянето на присъдата в Женева?

13-ти юли 2016-та г. От личния блог на премиера:

"Затова ние подготвяме различни варианти и съм поел ангажимент (1) и когато имаме решение (2) – след проведени разговори с руската страна, с всички останали (3), ще отидем в парламента и ще предложим, първо, на комисия, после – и в зала, където пожелаят, решение", посочи министър-председателят, като уточни, че спорът в момента не е между България и Русия, а е между две държавни компании (4) и „ние не желаем това да се издига на междудържавно ниво”.

Маркерите с цифри в скоби са мои, за да може сега да ги изкоментираме.

1-во - Към кого и за какво е поел ангажимент?

2-ро - Кои са те, които ще имат решение? Логично е да се предположи, че става въпрос за Министерски съвет, но ... следете хронологията до край.

3-то - Кои са всички останали?

4-то - Защо като спорът не е междудържавен в неговото решаване неизменно участва българския държавен министър на енергетиката? На финалната права се включи и руският държавен заместник министър на правосъдието?

29-ти юли 2016-та г. Българския държавен министър на енергетиката Теменужка Петкова е привикана най-позорно на инструктаж в централата на Росатом, в Москва. След тежкия инструктаж Петкова изпада в дълбока нелегалност за цели ТРИ седмици.

6-ти август 2016-та г. Ден след проведен телефонен разговор мужду Бойко Борисов и руският президент Владимир Путин нашият премиер заявява пред журналисти, че Теменужка Петкова е ходила до Мюнхен, Германия, за да търсела инвеститори. Това твърдение все още не е потвърдено или доказано от който и да било друг.

18-ти август 2016-та г. Министър Петкова излиза от нелегалност и заявява "
В края на месеца ще дойде работната група от страна на Росатом. Знаете че има такава работна група, която е създадена във връзка с решаването на въпроса по отношение на ... да, в края на месец август ще дойдат тук колегите и ще проведем първото заседание." Това естествено не се случва!

23-ти август 2016-та г. В битката за кожата на матряла се включва и "
(Раз)следващия Бойко Борисов "журналист" Антон Тодоров", с унизителни за човешкото достойнство декларации по НОВА ТВ.

24-ти август 2016-та г. На арената е пуснат (не)зависимият депутат от парламентарната група на ГЕРБ Методи Андреев, за да ни подготви за "
Приемам дори крайната позиция на бившия финансов министър Симеон Дянков – да платим още милиард неустойки, но да сложим край на тази корупционна агония. Плащаме и точка – това е крайният вариант".

3-ти септември 2016-та г. "
Правилното решение е дължимата сума за АЕЦ "Белене" да се плати веднага, каза министър-председателят Бойко Борисов по време на деветия летен университет на младежката структура на ГЕРБ във Варна, цитиран от Радио "Фокус". Въобще не става въпрос дали някой държавен или какъвто и да било орган се е ангажирал с подобно решение.

9-ти септември 2016-та г. Министерството на енергетиката и "медиите" излизат със заявления, че първата среща на работната група, обещана за края на август, се е провела, НО никой не предоставя никакви доказателства за това. Няма даже и една снимка. Няма поименен състав на групата. Обещава се продължаване на диалога и намеци за искане за проверка на оборудването, в Русия. Никой не обещава, че това някога ще се случи. Не се споменава за достигнати договорености за плащания.

14-ти септември 2016-та г. Бойко Борисов от браздата на границата с Турция "И сега тея дни ще вземеме решение за милиард и триста милиона за руските централи". Това предполага, че на следващото заседание на МС този въпрос ще бъде обсъждан и евентуално гласуван? Вместо това ... на ...

16-ти септември 2016-та г. В министерството на енергетиката
се провежда ...

Възможностите за засилване на сътрудничеството между България и Русия бяха обсъдени на работна среща между съпредседателите на Междуправителствената комисия


В официалното съобщение на МС не се споменава нищо за договорки, за плащания по АЕЦ "Белене".

16-ти септември 2016-та г. Руската агенция ИТАР-ТАСС, в 23:08 часа публикува изявление на руския участник в срещата, но пак не се споменава нищо за плащания по Белене.

17-ти септември 2016-та г. В 03:25 часа през нощта Българска телеграфна агенция (БТА) за първи път споменава за постигната договорка за изплащане на € 400 милиона до края на годината.

17-ти септември 2016-та г. Около обяд премиерът Борисов заявява, че във вторник-сряда щели да внесат в парламента проект на решение за изплащане на 400-ти милиона до края на годината. Не уточнява от чие име ще бъде внесено искането и кой, кога, къде и как го е взел. МС такова решение не е взимал!

image

Пак погледнете внимателно хронологията и се опитайте, от къде, от кого и как е взето решението пак да бъдем измародерствани?

ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ! Премиерът на България Бойко Борисов нито веднъж, повтарям НИТО ВЕДНЪЖ, не е повдигнал въпроса или настоявал за изясняване на статута, наличността и съответствието с поръчката на това което иска да плати с наши пари. Подчинената му министър Петкова няколко пъти обърна палачинката, но до проверка и установяване на истината така и не се стига.

Георги Котев


Тагове:   Бойко Борисов,   матрял,


Гласувай:
9



1. bumerang - Тази сага
18.09.2016 15:35
Не започва на 13.07.2016

Това е едно огромно престъпление пред българското общество, което ще бъде принудено да плаща тъпотиите и грешните управленски решения, действия и бездействия на овластени и отговорни лица и съответните органи - обществени защитници, обществени обвинители или не знам какви си там още тунеядци да си свършат работата, защото ще се намерят хора да ги пометат от топлите им места. Само като чета и се разтрепервам от гняв. Милиарди левове на гърба на този ограбен и смачкан народ...

КЪДЕ СТЕ БЕ, МЪЖЕ БЪЛГАРСКИ? СТИГА СТЕ СИ ЧЕСАЛИ САМОЧУВСТВИЕТО ИЗ БЛОГОВЕ И САЙТОВЕ, СТИГА СТЕ ПОМПАЛИ МУСКУЛИ ИЗ ФИТНЕС ЗАЛИТЕ, СТИГА СЕ ЗЯПАЛИ СИЛИКОНОВИ БОМБИ, АМИ АКО СТЕ МЪЖЕ СЕ ОРГАНИЗИРАЙТЕ И ГИ ПОЧВАЙТЕ!
ЗА ВСИЧКИ, ВСИЧКИ, ВСИЧКИ ПРЕДПОЛАГАЕМИ ВИНОВНИЦИ ЗА ПОРЕДНАТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА НА БЪЛГАРИЯ - СЛЕДСТВИЕ!
ЗА ВИНОВНИТЕ - СЪД И ПРИСЪДИ!
ЕТО ВИ КАУЗА, ОКОЛО КОЯТО ЩЕ СЕ ОБЕДИНИ ЦЕЛИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД.

ИЛИ ПАК ЩЕ СИ ПРОТЕСТИРАТЕ С ДУМИЧКИ, АМА И ЩЕ ПЛАЩАТЕ ГРЕШКИ НА НЕКАДЪРНИЦИ И КРАДЦИ??? ДОКОГА БЕ??? МЕН НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА БОЯТА НА НЕКАДЪРНИКА, ИНТЕРЕСУВА МЕ СПРАВЕДЛИВОСТТА И ВЪЗМЕЗДИЕТО. ИНАЧЕ СИ ОТИВАМЕ, ЗАЛИЧАВАМЕ СЕ ОТ ТАЗИ ЗЕМЯ.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9871214
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930