Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2016 11:19 - Росатом: Счупеният реактор може да се използва в ...
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2713 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Снимката е от последната среща на Президента на Руската федерация Владимир Путин с Генералния директор на корпорация Росатом Сергей Кириенко, от 12-ти септември т.г. Колажът е мой, но той не е лишен от достоверност. Три дни след срещата (можете да видите стенограмата от разговора, от уеб-страницата на Президента Путин ТУК) заместникът на Кириенко повдига завесата около съдбата на счупения преди малко повече от ДВА месеца ядрен реактор, на строителната площадка на АЕЦ "Беларус". Но преди това е важно да се отбележи, че по време на срещата Путин - Кириенко въобще не става дума за счупения на 10-ти юли реактор. Кириенко само се хвали с "успехите" на Росатом, а Путин се прави, че му вЕрва.

image

Говори информационна агенция ИТАР-ТАСС:

Росатом: ввод блока на БелАЭС могут отложить на полгода из-за замены корпуса реактора

В дальнейшем корпус может быть использован для других проектов

"Росатом: Въвеждането на блока на АЕЦ "Беларус" в експлоатация може да се отложи с половин година, заради замяната на корпуса на реактора"

В бъдеще корпуса може да се използва за други проекти

По-нататък корпуса на първи реактор, чиято замяна беше поискана от белоруската страна, може да се използва в други проекти. "Самият корпус със сигурност е работоспособен, от гледна точка на ядрената безопасност ние нямаме никакви съмнения" подчерта топ-мениджъра (Александър Локшин, зам-директор на Росатом). "Той може да се използва на наша (строителна) площадка, например на АЕЦ "Ленинград". До сега още не сме обсъждали детайлно съдбата на този корпус, но ние строим толкова много блокове по подобни проекти, че ще намерим негово приложение" завърши Локшин.

Точно един ден преди тези мрънкания на Локшин къде-къде по-категоричен беше "
Бойко Борисов: Ако не им дам ще ме ...", заплашвайки че ще ни одруса с още милиард и триста милиона, за руските централи. Подреждате ли пъзела?

Който е пропуснал или забравил може да си припомни "Мистериите на счупения реактор в АЕЦ "Беларус"".

И за финал! Междувременно започна да се осветява още една мистерия около същия счупен ядрен реактор. Пак наскоро и пак ИТАР-ТАС макар и много мъгляво съобщи за първи път, че корпусът е паднал от височина ЧЕТИРИ метра, а не както до сега твърдеше Президента на Беларус Александър Лукашенко от ДВА метра. Но и това едва ли е последната версия?

Георги Котев



Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9871354
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930