Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2016 13:19 - Министър енерГЕПИка: Трайчо Трайков лъже!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2357 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 13.09.2016 13:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Мощна бомба взриви преди минути министър енерГЕПИка Теменужка Петкова заявявайки, че през 2012-та година е имало СЕДЕМ инспекции на различни етапи от производството на реактор №1 за АЕЦ "Белене", цитирана от агенция Фокус. Акцента на днешната изцепка на министърката е, че лихвата по присъдата за спрения проект АЕЦ "Белене" е била неправилно определена, поради някаква техническа или друга грешка на арбитражния съд в Женева. Но понеже не се споменават конкретни числа няма как да коментирам, още повече отлично знаем, че министър енерГЕПИка е толкова зле с математиката, че даже не заслужава и двойка.
Вместо това ще обърнем внимание на култов нов момент в сагата. За ПЪРВИ път през последните ТРИ месеца министър и въобще някой официален представител заявява, че произведеното оборудване някога е било инспектирано от български представители, в процеса на неговото изграждане. Нещо повече тя твърди, че общия брой на тези инспекции са СЕДЕМ и всички те са се състояли през 2012-та г.
Един от ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ етапи при който присъстват представители на поръчителя е така наречената контролна сглобка (събиране в едно цяло) на отделните чести на реактора, корпуса плюс вътрешно-реакторните устройства. За реактор №1 за АЕЦ "Белене" тове се е случило точно по времето когато министър на енерГЕПИката е бил сегашния кандидат-прецедент Трайчо Трайков. Точно по време на това мероприятие, контролната сглобка, той е изритан от кабинета Борисов 1. Можете да си припомните детайлната хронология на събитията от зимата на 2012-та г. от "
Цацаров: Седем основания да опраскам Трайчо Трайков".
Ако български представители са инспектирали СЕДЕМ различни етапа от производството на този реактор то последната от тях е била именно по времето на натирването на Трайков. Той НЯМА НАЧИН да не е знал за съществуването на всички тези инспекции и резултатите от тях. Вместо това? Какво прави Трайков вместо отдавна да ни е казал тези факти?

Преди точно ДВА месеца, на 13-ти юли, в студиото на бТВ Трайчо Трайков заяви буквално следното:

Цветанка Ризова – Да ходят, да видят има ли такъв реактор?

Трайчо Трайков – Вече трабваше да са отишли, да са проверили, какво точно е произведено. Аз мислех, че е станало. Не знам дали наистина не е станало, но от думите на официалните лица си правя извода, че не е направено, защото госпожа министъра каза, че предстои да се отиде на място, да се види, какво е произведено.


Той "не си спомня" по време на неговота министерстване да са били извършвани подобни инспекции? А? Стопляте ли на къде духа вятъра?

image

В днешното съобщение на Теменужка Петкова нарочно се натъртва, че инспекциите са извършени през 2012-та г. Трайков е изгонен от кабинета на 16-ти март 2012-та г. Едва ли Теменужка ще напада наследника на Трайков и сега депутат от ГЕРБ Делян Добрев? Тогава, какво иска да ни каже днешния министър енерГЕПИка? Какъв нишан ни дава? За да си отговорите правилно на този въпрос имайте предвид и факта, че ГЕРБерастите нарочно държаха в тайна факта за извършените инспекции цели ТРИ месеца, от както е произнесена присъдата, а ни я поднесоха чак след като стана ясно, че "любимият им" Трайчо Трайков се включва в надпреварата за прецеденти.

Има и утежняващи вината на Трайков обстоятелства. Според някои издания той си е позволил публично да критикува любимеца на Бойко Борисов Р.Овч., за това че последния е все още е на държавна хранилка. Ти да видиш!?

Искате ли още един жокер? Ще го добавя тук, когато брояча на посещенията на статията достигне 2000 (две хиляди).

Георги Котев



Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9832597
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031