Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2016 18:19 - Министър енерГЕПИка: Честит 9-ти септември, олигофрени!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1456 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 09.09.2016 19:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди около ДВА часа Министерство на енерГЕПИката пусна дългоочаквано съобщение, с още по-очаквано кухо и безкрайно безсмислено съдържание:

Проведе се първа среща на работната група по арбитражното решение за АЕЦ "Белене"
09.09.2016
Представители на "Български енергиен холдинг" ЕАД, "Национална електрическа компания" ЕАД, Държавната корпорация за атомна енергия на Руската Федерация "Росатом" и АО "Атомстройекспорт" проведоха първа среща на работната група, която има за задача да обсъди следващите стъпки относно изпълнение на решението на Международния арбитражен съд в Женева по делото за АЕЦ „Белене“. В заседанието участва и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Основният въпрос по време на разговора бе свързан с уточняване на сумите по главницата и лихвите, определени с решението на Международния арбитражен съд в Женева по делото за АЕЦ "Белене" от месец юни 2016 г. и възможностите за плащане от българска страна. Предстои да бъдат уточнени вариантите за това в най-кратки срокове. От българска страна бе поставен въпросът за получаване и преглед на сертификатите и документите за произведеното оборудване от АО "Атомстройекспорт" за проекта АЕЦ "Белене", както и извършване на инспекция на място.

Двете страна изразиха увереност, че и през следващите седмици конструктивните разговори ще продължат.

На практика съобщението на МЕ означава, че ще продължават неистовите усилия по имитация на дейности, до момента на натрупването на непосилно за българите финансово бреме, от ежедневните неустойки по € 167 000, към главницата от 620 милиона, заради спрения проект АЕЦ "Белене". Така на практика се потвърждават всички досегашни прогнози, направени на този блог, за безкрайно протакане на престъплението с цел максимално мародерстване на българите.

Но освен 9-то септемврийската гавра на министърката (днес се навършват 72 години от комунистическия преврат в България) още по-нагла гавра с народа си прави любимата "медия" на фондация "Америка за (унищожаване на) България", която пусна следната съобщение:


България поиска "Атомстройекспорт" да покаже произведеното оборудване

image

Естествено, това е поредната мощна (дез)информация на продажните журналя. Нито от съобщението на МЕ, нито от съобщението на вестник "Дневник" следва това, което се твърди в заглавието. Ако България е поискала да види произведеното оборудване отдавна да е изпратила хора да го търсят в Русия, а не да бави топката вече ТРЕТИ месец и да кани руснаци на сладки трапези?

Още на 21-ви юли в студиото на бТВ Теменужка заяви, че следващата седмица наши експерти тръгват за Русия да търсат оборудването, но сега цялата българска журналистическа гилдия не си спомня такова нещо?

И кой разумен бизнесмен или делови човек започва преговори в петък? Освен ако това не е дата, на която можеш да се погавриш с потърпевшите, от чието име водиш преговорите?

Още по темата:

Пробутват ни счупен ядрен реактор

Мистериите на счупения реактор в АЕЦ "Беларус"

Георги Котев




Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9889306
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930