Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2016 18:39 - Ядрена (НЕ)правителствена организация: Българите на сапун!
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1781 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Тази сутрин програма "Хоризонт" на БНР извърши поредното тежко престъпление срещу хората, които го издържат - българския народ. Това стана в съучастие с висша пионка от ядрената мафия представена като главен секретар на (не)правителствената организация Български атомен форум, по известна като БУЛАТОМ и именуващ се Станислав Георгиев. Ето линка към публикацията на БНР, в който има и запис на интервюто с въпросното лице:

Ст. Георгиев: Имаме руско оборудване за два ядрени блока, трябва да мислим какво да правим с тях

Ето и първите 3/4-ти от публикацията на БНР, които поставям 1:1, но съм прибавил единствено цифрови маркери в скоби, под чиито номера по-долу ще коментирам:

Още миналия месец министър Теменужка Петкова покани у нас руски експерти, с които да се обсъди проблема с АЕЦ "Белене" (1). Посоченият от нея период беше втората половина на август (2). Дори беше казано кои ще са хората от българска страна, които да влязат в работната група. Намирането на решение за централата стана належащо, след като страната ни бе осъдена да плати на руснаците 670 милиона евро за поръчаното оборудване. Ежедневната лихва, която трябва да плаща НЕК, е в размер на 167 000 евро. Междувременно от Министерството на енергетиката съобщиха, че в страната ни е била китайска делегация, с която е била обсъждана АЕЦ "Белене". 

Изпълнителният секретар на Българския атомен форум Станислав Георгиев коментира в интервю за предаването "Преди всички" по "Хоризонт", че работната група би мола да извърши само документна проверка:

 

Основните въпроси, които трябва да се решат – какво да се прави по-нататък за АЕЦ "Белене", те едва ли са обект на работата на една работна група. Вариантите, които са възможни, сме ги обсъждали. Те са ясни и не са много. Те са един.... (3)

Проверка на това, което е декларирано, че е произведено и всъщност дали е произведено, евентуално посещение на български експерти в Русия (4), проверка на документацията – тя е в наличност и в България и решаване на това по какъв начин ще се съхранява за вбъдеще това оборудване, защото то е произведено така или иначе. Подчертавам, ние имаме оборудване почти на 100 процента за два блока. Продължава да се говори само за един блок. Не, имаме оборудване за два блока и трябва да мислим именно какво да правим с тези два блока по-нататък (5). Много е хубаво, че като потенциал площадката в Козлодуй също е готова. Чака се разрешение на Агенцията за ядрено регулиране. В момента въпросите за решаване, основните, са по какъв начин ще се използва това оборудване и те са от приоритета на Министерството на енергетиката.

Край на публикацията на БНР. Следват коментарите:

1-во е добре, че БНР отбелязва, че министър енерГЕПИка е обещала да дойдат руснаци у нас до кроя на август. Проблемът е, защо същото БНР не пита същата министърка, защо нейно поредно обещание се разминава с действителността? Защо нито веднъж не я попитаха, защо от толкова много обещания от нейна страна към българския народ до сега не се е случило нито едно, в това число и няколкото последни по присъдата заради АЕЦ "Белене"?

2-ро не е вярно, че е бил назован състава на българската част от работната група. Бяха посочени само две длъжности, директорите на БЕХ и НЕК, но без имена и без никакви други истински експерти.

3-то - Последно! Колко са вариантите? Май нещо сме объркани? А?

4-то това беше най-първото обещание на министър енерГЕПИка, ШЕСТ дни след произнасяне на осъдителната присъда. Вече повече от ДВА месеца никой не я пита, защо тогава излъга ... пак?

5-то как другарят Георгиев знае, какво и колко е произведено, след като малко по-рано сам е поискал проверка и установяване на истината? В ситуация на прекомерен стрес объркванията нямат край?

Край на коментарите. Идва ред на веселата част! Представянето на (НЕ)правителствената организация БУЛАТОМ. За целта ще се обърнем към уеб-страницата на групировката (вижте ТУК). И ето какво виждаме там (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху долната снимка):

image

И ето какво се набива на очи в текста над структурната графика на групировката:

"
Сдружението БЪЛГАРСКИ АТОМЕН ФОРУМ /БУЛАТОМ/, учредено през м. юни 2001 г. е неправителствена организация, в която членуват инженерингови и строителни компании ..."

В същото време във втория син правоъгълник от структурата четем, че в нея членуват ДВЕТЕ най-големи ядрени и 100% държавни предприятия (АЕЦ и ДП"РАО"), които са на подчинение на правителството. А? Как става така?

От дясно на снимката е физеономията на въпросният объркан другар Георгиев. Даже ми изглежда не само объркан, а направо уплашен? Цялото мероприятие между него и БНР цели единствено и само нашето още по-голямо ограбване и задълбочаваща се мизерия.

Георги Котев



Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9832955
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031