Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2016 12:29 - Бой с ядрен ток
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1492 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В края на юни ви разказах "Историята на една оферта за продажба на електроенергия". Но тя не приключи с настъпването на новия месец юли, а продължи своя живот при това повече от интересно и сега ще ви я покажа в една графика. И тя изглежда ето така (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху нея):

image

Всички оферти подавани в дните през месец ЮНИ са за количества, респективно товар (равен на 120 МВт), обхващащ периода 1-ви - 31-ви юли 2016-та г. Офертите подавани през настоящия месец (ЮЛИ) са за различни количества, респективно товари, от следващата дата до края на месеца. Нарочно не показвам предлаганите количества, респективно товари, не за да ви манипулирам, а защото няма как да бъдем сигурни, че предлаганите в офертите количества съответстват на действителността. Причина за това е факта, че АЕЦ-а продължава нагло да упорства и отказва да публикува резултатите от търговете, като количества и цени на които са сключени сделките, както изискват европейските норми.
Причината да ви покажа развитието на тази оферта е пика, който забелязвате на 4-ти юли и последващите два дни. Сигурно ще се зачудите, от какво е предизвикан? Ще ви подшушна. На 4-ти юли избухна скандала, провокиран от "политика" Георги Кадиев, срещу директора на АЕЦ-а Димитър Ангелов. В резултат на скалъпения компромат Ангелов беше бързо освободен. Но в последствие, в предаване по телевизия Bulgaria ON AIR, в телефонен разговор на водещите с Димитър Ангелов той разкри, че през почивните дни Кадиев му се е обаждал по телефона да го изнудва за електроенергията, която Соня Кадиева купува от АЕЦ-а.
Нещата се връзват? На 2-ри или 3-ти юли Кадиев се е обадил на Ангелов и са се скарали по телефона. В началото на новата седмица Ангелов нарежда шоково покачване на цената на предлаганата стока, другарката Кадиева отпада от яслата. В студиото на
Bulgaria ON AIR Ангелов заяви, че фирмата на Кадиева се е самоизключила. Преди него и Кадиев заяви, че съпругата му е изключена от игрята, но не било това причината за атаката му срещу вече бившия шеф.

Защо ви разказвам всичко това ли? Не се ли досещате сами? Ами ако вие си произведете хубави червени домати в собствения си двор и тези двамата хубавци вероломно нахлуят и започнат взаимно да се замерват с продукцията ви? Приятно ли ще ви е? А ако сте искали да продадете част от продукцията си ще остане ли нещо привлекателно за пазара?
Другарите самозабравили се си мерят нещо с наша стока и за наша сметка. А после ходят по слугинажни "медии" да ни заблуждават, кой бил по-по-най?

Георги Котев



Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9836187
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031