Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2016 13:19 - Борисов на лов за шарани в Персийския залив
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1410 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 10.07.2016 13:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди минути "медията" на фондация "Америка за (унищожаване на) България" съобщи, че премиера и делегация заминават днес за Ислямска Република Иран, с основна задача да се договорят за продажбата на реакторите (множествено число!) за АЕЦ "Белене", за целите и нуждите на АЕЦ "Бушер". (АЕЦ "Бушер" е разположена на брега на Персийския залив.) А сега нека проследим манипулативнити послания?
Вестник "Дневник":


В Иран започва пазарлъкът за реакторите от "Белене"

Да направиш работно посещение по време на празника Рамазан байрям си е предизвикателство – държавните администрации на мюсюлманските страните действат по-бавно дори от обичайната си спокойна скорост. Именно в този период обаче ще се проведе двудневното посещение на министър-председателя Бойко Борисов в Иран, чиято работна част започва утре (11 юли). Официалната програма стана ясна само няколко часа преди полета на българската делегация, забавяне, което от правителствения пресцентър обясниха именно с религиозния празник в страната. Освен премиерът, за Техеран заминават вице-премиерът Томислав Дончев, министърът на транспорта Ивайло Московски, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на земеделието Десислава Танева и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.
На базаар за реактори
За избора на този неудобен момент обаче има съвсем ясен спешен търговски мотив – нескритата цел на посещението е да постигне политическа договореност за продажбата на поръчаното от Националната електрическа компания оборудване за прекратения проект за АЕЦ "Белене". "Ако намерим къде да го продадем заедно с руската страна, това ще бъде най-доброто решение", заяви Борисов преди три седмици, визирайки именно Иран. След оповестяването на решението на арбитража в Женева, който присъди на руската "Росатом" 620 млн. евро компенсации, всеки ден забава за плащане се таксуват с 167 хил. евро.
Причината да се търси Иран като възможен купувач на българското оборудване е напредналият стадии на проекта за два нови блока в АЕЦ "Бушер". Те са от същата модификация като първоначално предвидените за АЕЦ "Белене" ВВВР-1000/446. В същото време все още няма договор за тяхното изграждане и руската "Атомстройекспорт" не е започнала производството на оборудването.

Преди да изобличим любимата "медия" на фондацията нека видим и официалното съобщение на Министерски съвет:

10-12 юли - Премиерът Борисов ще бъде на официално посещение в Ислямска република Иран 10 Юли 2016
Министър-председателят Бойко Борисов и водена от него делегация ще бъдат на официално посещение в Ислямска република Иран.

 

По време на визитата си в Техеран премиерът Борисов ще проведе срещи с първия вицепрезидент д-р Есхаг Джахангири, както и с председателя на парламента на д-р Али Лариджани. Предстои да бъдат подписани двустранни документи за сътрудничеството, а министрите от правителствената делегация да проведат срещи със своите ирански колеги.  

В българската делегация са включени вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, министърът на енергетиката Tеменужка Петкова и министърът на външните работи Даниел Митов.


Няма нито дума за някакви реактори!?

Разобличенията!

За множественото число на реакторите. Няма никаква публична информация, че има повече от един събран реактор!!! В "
Борисов точи ножица за най-скъпата лентичка на света" ви показах и разказах за официално съобщение за един събран реактор, като броени дни след това проекта официално е пракратен от България, от кабинета Борисов1. И това официално съобщение на завода-производител е съшито с много бели конци. Най-вероятно няма НИТО ЕДИН РЕАКТОР.

За напредналия стадий на АЕЦ "Бушер 2". Ще се обърнем към англоезичната и рускоезичната статии за въпросния обект в Уикипедия:


Bushehr Nuclear Power Plant

АЭС Бушер

Англоезичната версия твърди, че ДА планирано е изграждане на два нови блока от същия тип, като Беленските, но в най-добрия случай старта на строителните работи ще започне едва в края на настоящата 2016-та г. Казано по-кратко - там няма даже "гьол за шарани", както преди години Борисов описваше площадката на АЕЦ "Белене". Рибата е още в залива а нашите слагат тигана на печката? Рускоезичната статия в Уикипедия е по-кратка и ясна "
Строится энергоблоков - 0". Т.е. няма нищо!

За капак трябва да отбележим, че персите (иранците) не са глупави хора. Те ще си проверят всичко и ще стигнат до голата идстина, че даже нашите мисионери НЕ ЗНАЯТ има ли наистина реатор/и или няма, а са тръгнали да се пазарят?
Преди броени дни нашата министърка на енерГЕПИката се договори с руския си колега, че едва сега България ще изпраща в Русия "експерти" да търсят и установяват, какво и дали въобще е произведено. А? Помните ли? Разказах ви и за това в "
Борисов гласи златна ножица за най-скъпата лента на света".

Как така? Не знаеш, какво и колко имаш, и дали въобще имаш нещо, а си тръгнал да го продаваш?

image

Борисов търси място за инсталиране на новите ядрени реактори в Персия?

Персийците ще станат за смях на целия свят, ако се вържат на смешките на селяндурчето от Банкя и компания?

Най-вероятно никой не смее да каже на мутричката, че водата в Персийския залив е солена, а шаранът е сладководна риба?

Георги Котев



Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9841180
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031