Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2016 19:29 - Мумията: Пирамидите се ползват за бардаци
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1721 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
71 годишната мумия и изтривалка на "политика" Иван Костов, инсталирана да пре(дсе)дателства Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов направи историческо признание, в дирижирано интервю за "24 часа". Ето го и въпросното откровение 1:1 (ТУК):

- Каква е прогнозата до края на годината и за началото на следващата?

- Не очаквам сътресения. Има неща, които ще се случат, и те ще допринесат за прозрачност и интегритет на енергийния пазар. Българската електроенергийна борса, която сега функционира в сегмента “търговия ден напред”, само след няколко дни ще започне да работи с платформа за двустранните договори.

- Ще обясните ли на хората какво значи това?

- Давам пример - предприятие заявява през борсата количество еленергия, което иска да закупи за определен период - месец или дори година, при зададена пределна цена. В същото време дружествата, които продават, оферират количества за съответен период и на минимална допустима цена. Там, където се засичат тези показатели, става сделката. Най-същественото на тази платформа е, че ще станат прозрачни договорите на индустрията с големите производители на еленергия.

- Значи ли, че няма да има вече търгове за продажба на ток от АЕЦ “Козлодуй”, “Марица-изток 2”, НЕК?

- Практиката в ЕС е разнопосочна - на някои места има и борса, и пряко договаряне на двустранни доставки. В Румъния, за да се отстранят съмненията за корупция, цялото количество произведена еленергия се предлага на борсата и се купува оттам.

 

- Какъв модел избираме?

- Моето мнение е, че румънският модел е по-подходящ, за да се разсеят натрупаните в обществото съмнения за далавери. Това може да стане още следващата година.

image

Какви съмнения? Какви СЕДЕМ лева на цяло? А, мумийо? В България само вие, престъпниците, и тези които ви пазят, престъпници като вас, имате съмнения, че правите нещо "добро" за нас? Всички останали си знаем! Ти нямаше да обитаваш пирамидата и да приемаш гостите при блудниците, ако не беше това, което си? Не ли? 

Само тази сутрин, от 08:00 до 13:00 часа АЕЦ "Козлодуй" публикува минимум 15 (петнадесет)
оферти, по три на всеки час, като след всеки час ги обновяваше, почти непроменени. Целта беше да продаде по изключително кретенски начин едни количества, за което ви разказах наскоро в "Историята на една оферта за продажба на електроенергия (допълнена)". За нито една от офертите АЕЦ-а не публикува РЕ-ЗУЛ-ТАТ. ЗА НИТО ЕДНА! Не само днес, но и от както върти тази частна търговийка  снашия ток.
Така, на тъмно АЕЦ-а извърта около 60% от нашата стока, за да обере каймака. А мумията ни залъгва с нЕкакви "съмнения"?

Ето какво пусна на Фейсбук-стената си мумията преди броени минути, придружено с линк към същото интервю за "24 часа". Явно е горда, че пак ни е метнАла на черешата?

image

На практика има всички основания тока драстично да поевтинее, но мумията и кукловодите и не дават. Няма с какво да хранят служителките на бардаците.

Ето и последната от петте групи оферти, които АЕЦ-а публикува тази сутрин:

image

Възможно е и след този час да е имало нови оферти, но нервите ми вече не издържаха и престанах да ги следя. Работното време на дневната смяна в АЕЦ-а е до 16:00 (четири) часа.

Георги Котев



Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9835695
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031