Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2016 13:19 - Борисов точи ножица за най-скъпата лентичка на света
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 4717 Коментари: 1 Гласове:
11

Последна промяна: 18.06.2016 08:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
По повод натрапчиво шумно озвучаваната присъда на руската Атомстройекспорт (АСЕ) срещу българската НЕК, по проекта АЕЦ "Белене", за над 1 милиард лева реших да се разходя до завода производител на реактора, който уж бил произведен и сега трябва всички ние да плащаме. Но преди това да ви напомня само един дребен нюанс:

17 март 2011-та г. ШЕСТ дни след трагедията в Япония. Информационният портал Медиапул публикува: Правителството засега продължава проекта “Белене“

Борисов продължи с ядрения си анализ, като каза, че цената на атомната централата няма да падне заради аварията в Япония и заяви: "Реакторите са готови и чакат, ако не ги вземем ние, да ги вземе Турция".


А сега можем да се пренесем в Русия, около година след горната декларация:

21 февруари 2012-та г. Ижорски заводи, Русия, съобщава:
На Ижорских заводах началась контрольная сборка корпуса реактора с внутрикорпусными устройствами для болгарской АЭС «Белене»

"В Ижорските заводи започна събирането на корпуса на реактора с вътрешно-корпусните устройства, за българската АЕЦ "Белене""


Става ясно, че цяла година Борисов е разпространявал лъжи, че двата реактора за АЕЦ "Белене" са готови и ако не ги вземем ние ще ги вземе някой друг.


19 март 2012-та г. Ижорски заводи, Русия, съобщава:
Ижорские заводы завершили контрольную сборку корпуса реактора с внутрикорпусными устройствами для болгарской АЭС «Белене»

"В Ижорските заводи завърши събирането на корпуса на реактора с вътрешно-корпусните устройства, за българската АЕЦ "Белене""

Новото съобщение от руска страна е сигнал, че в България трябва да се действа, за финализиране на постановката.


28 март 2012-та г. Новият министър на икономиката и енергетиката Делян Добрев внася доклад за прекратяване на проекта АЕЦ "Белене", който е гласуван от МС.

Тези неща много по-подробно съм ви разказал и показал преди цели ОСЕМ месеца, в "
По следите на милионите от АЕЦ "Белене"".
Каакво е новото тогава? А новото е, че реших да се върна на уеб-страницата на завода производител на реактори и да разширя спектъра на търсене, с цел да сравня начина по който е събран реактора за АЕЦ "Белене" с подобна практика за други централи в Русия и в Китай. И резултатите са повече от изненадващи!!!
За удобство събрах резултатите от тъсенето в една обща инфографика и тя изглежда ето така (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху нея):

image

Лявата колона показва списъка от резултатие на търсенето, по критерий посочен в рамката под надписа ПОИСК (ТЪРСЕНЕ). Дясната част показва съдържанието на първия материал от намерените текстове и той се отнася до сглобяване на реактор за АЕЦ "Тянван", в Китай. Всеки който желае може да повтори моите действия (от ТУК) и да се убеди, че това което ви показвам е самата истина.

С какво са интересни резултатите от търсачката? (В пълният списък с резултатите от търсенето, който въобще не е голям, присъстват и двете съобщения за АЕЦ "Белене", линк към които поставих в началото на тази статия.) Интересните неща съм ги посочил с червени маркери.
От ляво, двете червени стрелки показват датите на началото и края на събирането на реактор за руската АЕЦ "Нововоронеж-2". Времето е почти цели ТРИ месеца. Времето за събирането на българския реактор за Белене е под ЕДИН месец!!! Стопляте ли?
От дясно на инфографиката съм подчертал текста, който заявява, че китайския реактор се произвежда на базата на конкретен ДОГОВОР (КОНТРАКТ). Аналогични текстове има и в съобщенията за руския реактор, за АЕЦ "Нововоронеж-2". В двете съобщения за реактора за АЕЦ "Белене" не се посочва абсолютно никакво основание за провеждането на такава операция. АБСОЛЮТНО НИКАКВО, НИТО ЕДНО!

Ако още се съмнявате дали въобще някога е бил произвеждан или не реактор за Белене ще ви припомня и още една пре-любопитна случка. И нея съм ви я разказвал преди ОСЕМ месеца в "
Първият в света паметник на ядрен реактор", когато тя се е случила. От нея става ясно, че руснаците имат толкова много стари, никога не използвани ядрени реактори, от същият тип (ВВЕР-1000), още от съветско време, че се чудят какво да ги правят и ги превръщат в паметници, според агенция РИАНОВОСТИ.

Пак ли не се сещате? Сега, един от старите и никому ненужни риактори ще ни се пробута за нов, а Бойко Борисов ще си го постави в двора на селската къща и ще реже лентичката, под аплодисментите на "национално-отговорните медии". Паметника ще го плащаме ние.

Ето какво заяви вчера по повод присъдата той:

"Аз лично съм много доволен от обективността на арбитража", заключава Борисов.

Е как да не е доволен?

Вече повече от 24 часа от обявяването на присъдата нито концерна-майка Росатом, нито Атомстройекспорт са публикували на уеб-страниците нещо свързано с тази новина, за което ви съобщих още снощи в "
Загадки около осъждането на НЕК за АЕЦ "Белене"".

Георги Котев

В последствие реших да заснема и да запазя страничката със съобщението за старта на работите по реактора за Белене, за да не би на някой да му хрумне да я промени, както се е случвало някога някъде.

image






Гласувай:
11



1. bojinkata - Шменти капели от всякъде!!!!! Този ...
17.06.2016 22:52
Шменти капели от всякъде!!!!! Този или не разбира или е натикан в ъгъла и не смее да каже истината!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9841722
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031