Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2016 16:29 - Може и още по-лошо (допълнена)
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1199 Коментари: 0 Гласове:
11

Последна промяна: 12.04.2016 08:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вече втора седмица подред Електроенергийният системен оператор (ЕСО) "забравя" да публикува традиционният "(Из)роден енерГЕПИен (дис)баланс". Независимо от това само тук и само сега може да се види основната характеристика в този (дис)баланс - ИЗНОСЪТ на ток, от началото на тази и миналата години, а също така и да се оцени относителната разлика между двете количества, за съответната година. И така, картинката изглежда ето така (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху нея):

image

Липсват числа? Цъ-цъ-цъ! Ти да видиш! Защо липсват числа?
Миналата седмица в "
Търсенето на дъното продължава" ви показах МНОГО ПО-ДЕТАЙЛНО развитие на тази характеристика, по дни, от началото на годината до 3-ти април и в сравнение със същият период на 2015-та г. Пожеланието беше тази информация да стигне до колкото се може повече хора, НО това не се случи. От пожеланите минимум 1000 (посещения) графиката е видяна до сега от по-малко от 1/3-та. Разбрах намека ви! Вас и вашите приятели това нито ви/ги интересува и засяга, поради което и интереса е такъв. Поради тази причина сега не намирам смисъл и основание да се изхабявам.
Може пък да премислите? Нека ви дам още един шанс. Ако настоящата статия бъде посетена през следващата садмица минимум 1100 (хиляда и сто) пъти това ще ми даде мотивация следващият път да ви покажа повече, за развитието на тази история. Това не е молба. Това е условие. Вие сте свободни сами да си решавате.

Картинката може да се допълни и обогати и с динамиката при ВНОСА, но нали не ви е интересно.

ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ! Горната графика дава поне ТРИ шанса за точна оценка на относителният дял в износа през едната година спрямо другата.
Вариант 1 - преброявате пикселите във всяка една от снимките с децата, с чиниите пред тях, а после получените бройки съотнасята едни към други. Пикселите се броят, като ЗУУМ-нете максимално цялата графика.
Вариант 2 - изчислите квадратурата (площта) на всяка една от снимките с децата и ги съотнесете една към друга.
Вариант 3 - измерите височината на всяка една от снимките и ги съотносете една към друга.

И трите варианта дават приблизително еднакъв резултат. Пожелавам успех!

Има малка вероятност утре (12-ти април) ЕСО да реши и да публикува седмичната справка (ТУК). Ако това се случи можете да се проверите?

ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ! Горната графика показва само т.нар. ЧИСТ ИЗНОС, т.е. само износът от собствено производство. ЕСО не счита за нужно да включва в (дис)балансите си ВНОСЪТ, респективно - ТРАНЗИТА. Заедно с транзита картинките на горната графика биха изглеждали по-различно. НО това зависи от вас.

ДОПЪЛНЕНИЕ! Още преди началото на работния ден (8:00 часа) новата справка беше публикувана (ТУК). Както казах и по-гори сега е момента да проверите пресмятанията си.

Георги Котев


Тагове:   износ,   ЕСО,   енергиен баланс,


Гласувай:
11



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9891502
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930