Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2016 12:19 - В страната на щастливите кокошки
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3427 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 29.03.2016 12:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вчера изданието "24 парцала" съобщи, че още преди ШЕСТ дни във Варна били задържани двама изпечени кокошкари, отговорни за правилното осветление на всички курници на територията на организираната престъпност. Всички кокошки закудкудякаха щастливо. Ето за какво става дума:

Държавни служители на ЕСО крадат ток

Във Варна заловиха двама мъже с непознат софтуер.

Двама държавни служители на ЕСО (Електроенергиен системен оператор) - компанията, която поддържа далекопроводите в България, са заловените крадци на ток във Варна с уникално устройство, съобщиха неофициално от прокуратурата.
Районната прокуратура във Варна съобщи, че има досъдебно производство срещу двама мъже, извършвали по уникален начин неправомерно въздействие върху уредите за търговско измерване на електрическа енергия с цел избягване на реалното й отчитане.
На 22 март около 14:30 часа на ул. "24" в района на "Евксиноград" са задържани 36-годишният Й.Т. и 45-годишният Т.С. в момент, в който отварят капака на електрическо табло, собственост на "Енерго Про". На място са установени самоделни устройства за софтуерна манипулация и безжична връзка между лаптопа и електромера, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.
Освен устройствата за манипулиране на потреблението на електрическа енергия, в мъжете са открити множество ключове за таблата на "Енерго Про", както и дистанционни, с които се изключват измервателните уреди, за да не отчитат потреблението на ток.
При последвалите процесуално-следствени действия двамата предали доброволно технически устройства, матрици за изготвяне на пломби, уред за поставянето им, преносим компютър, дистанционни, ключове за електрически табла и други средства, използвани за осъществяваната от тях дейност.

ИРОНИЯ НА СЪДБАТА! Нещастните кокошкари са заловени в 14:30, на 22-ри март. А точно СЕДЕМ ДНИ по-рано, буквално точно 168 часа преди това, на пЪпа на София (в хотел Шератън, на международна конференция), на 15-ти март, в 14:30 аз попитах една тяхна шефка, началничка, голЕма кокошка, защо манипулират данните за енергийния баланс на страната. И без да уточнявам излишно стана ясно, че манипулацията се прави за да се скрие вносът, респективно - транзита, на електроенергия в/през страната, за да се "усвояват" едни стотици милиони, практически крадени от всички нас.

Какво ми отгови кокшката? Какво ми отговори кокошката, а също и припя и един неин колег петел можете де си припомните от "
(Из)роден енерГЕПИен (дис)баланс".

Така "24 парцала" затвърди многогодишната традиция в страната на организираната престъпнот - "За кокшка няма прошка, за милиони няма закони".

  image

Така щастливите пернати ще оползотворят "усвоените" милиони, а кокошкарите ще служат за назидание на ... не се ли сещате?

А сега си затворете очите и си представете, как щракат белезници в хотел Шератън? А? Мечтииии.... !

А докато вие си мечтаехте аз посетих пак уеб-страницата на ЕСО (ТУК), за да се убедя в две неща. 1-во продължава гигантския СРИВ в износа на електроенергия от страната ни, в сравнение с миналата (абсолютен рекорд в историята на страната) 2015-та г. И 2-ро кокошката и петела, които ми куккудякаха и кукуригаха преди две седмици въобще не са се трогнали осветяването на схемата им и не са си направили труда да я прекратят. Защото в страната на организираната престъпност те са защитени.

Георги Котев



Гласувай:
8



1. bgman13 - Извинявай, че леко ще се отклоня от ...
29.03.2016 12:52
Извинявай, че леко ще се отклоня от темата, ама имам интересен икспиъриънс във връзка с електрическо табло, собственост на ЧЕЗ и в комбинация с използването на телефон 112.

Случая става на центъра в Берковица. В таблото има електромери на два абоната. Единият е моя - т.е. търговски обект на центъра. Някъде към половин минута таблото взе да гърми и да светка. Първо се обадих на ЧЕЗ, ама от там - никой, понеже беше петък вечерта. После се обаждам на 112. Обясних им случая и дадох адреса си - на центъра на Берковица. Оня отсреща ми иска името на фирмата и булстат. Казвам им. Оня ми отговаря - няма такъв обект. Как няма, бе? Еми няма - представете се правилно. Пет минути му се обяснявам по тоя начин.

И накрая нищо не стана. Никой не дойде и до сега мисля че не е дошъл. Аз ток си имам де - май е другото табло. Ако беше извън работно време и се беше обадил някой минувач, без булстат - лоша работа, тия няма да дойдат. Абе и да е с булстат, пак няма да дойдат, понеже ще им кажат, че такъв обект няма. Щом те така казват, значи е така.

Сега чакам, някое дете да се пипне за таблото и да го утрепе тока.

А па вчера гледам по телевизията, едни ученици от някакво училище, как упражняват много сложното заучаване на телефон 112. Във връзка с насилието в училище и всичко. И ги питат "На кой телефон ще се обадите, деца, ако еди какво си?" И децата отговарят "На тел. 112". А булстат, бе деца - кой ви е булстата. Няма да ви се получи без булстат.
цитирай
2. gikotev - Re: Извинявай, че леко ще се отклоня от ...
29.03.2016 13:07
Благодаря за хубавият коментар! Добре е подобни случки да се разказват и да стават достояние на колкото се може по-широк кръг от ... щастливи кокошки.

Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9863962
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930