Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2016 11:19 - Терористка "пази" АЕЦ "Козлодуй" от терористи
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1790 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 26.03.2016 11:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Същата още е известна като министърката със срамното име. Снощи тя беше гостенка в бТВ, за да разкаже на "журналистката" Ризова, как ще "охранява" атомната електроцентрала от потенциални терористични атаки. Ето как протече краткият разговор между тях (оригиналното видео ТУК):

Ризова: Стана ясно, сега, покрай трагичните терористични актове, които се случиха в Брюксел, че терористите всъщност са искали ... така, мишена е била атомната електроцентрала на Белгия. Както се казва „Да спи зло под камък”, обаче ние също имаме АЕЦ. Как се охранява? Това е част от Вашият ангажимент, вероятно? Можем ли да бъдем спокойни за АЕЦ „Козлодуй”?

Петкова: Ами на първо място, може би, трябва да кажем това, че това, което се случва е наистина изключително, изключително страшно. Разбира се всички обекти в областта на енергетиката, ядрената централа, ТЕЦ „Марица Изток 2”, двете американски централи, Електроенергийният системен оператор, това са все мощности, които имат стратегическо значение. Това са мощности, които са свързани пряко с нашата национална сигурност. Така че всичко онова, което е необходима за защитата на тези стратегически обекти се прави, винаги се е правило и в момента сме предприели мерки, които да бъдат адекватни на ситуацията, която всички наблюдаваме и, която надяваме се да не се стигне до подобни инциденти, защото това наистина е много страшно. Но всичко онова, което е необходимо да се прави, мога да уверя българските граждани, че се прави от наша страна. Предприети са всички необходими мерки.

image

Ризова: А можете ли да кажете, че е засилена или усилена тази охрана? Изобщо всички мерки свързани с безопасността на тези стратегически енергийни обекти.

Петкова: Съответно има разработени планове, съгласно които ясно е указано, как трябва да се реагира в съответните ситуации. Разбира се, че сме предприели мерки за засилване на охраната, за засилване на действията свързани с, така, охранителните системи по отношение на нашите обекти и всичко онова, което е необходимо да се прави се прави.

А как бяха разобличени терористичните наклонности на министърката? Много просто. Преди малко повече от ТРИ месеца ви показах тук (в "
Открийте ДВЕТЕ разлики") култова фотография от посещение на същата тази министърка в АЕЦ "Козлодуй". Фотографията показва повече от красноречиво отношението на срамното име към законите, правилата, правилниците и мерките за безопасност. Да си припомним:

image

Забелязвате ли? Кой не спазва правилата? Ако тези двамата, без задължителните каски на главата, не могат да изпълняват толкова елементарно задължение, свързано с безопасността, какво да очакваме от тях, че ще ни бранят от терористи? А-а! И аз така си мислех?

Не по-малко опасни от двамата наглеци на снимката са и служителите на АЕЦ-а, които се правят на разсеяни и не правят забележка, не отстраняват и не наказват нарушителите на правилата и нормите. Точно толкова адекватна реакция можем да очакваме от тях и в случай, че Петкова и Дончев извадят автомати и започнат да стрелят в машинната (турбинната) заба на блок №5, където е сътворено фотото.

Господ да пази България от ядрената мафия и нейните "политически" мекерета!

Докато подготвях този материал руската информационна агенция ИТАР-ТАСС пусна информация, че агент от службата по сигурност на белгийската АЕЦ "Тианж" е бил убит, а пропускът му отнет:

СМИ: агент службы безопасности АЭС "Тианж" убит в Бельгии, его пропуск похищен

Агента по сигурността на белгийската АЕЦ "Тианж" е бил убит още в четвъртък вечер, докато си разхождал кучето, но случаят става публичен едва в събота сутрин, като от местната полиция заявяват, че работят над версия "опит за грабеж". И това се случва след по-малко от СТО часа, от терористичните атаки в Брюксел, за които се говори, че са се целили предварително в същата АЕЦ, заради което 11 служители вече бяха уволнени?

Георги Котев



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gikotev - Re: Не е ли малко неадекватно ...
26.03.2016 17:55
Даже и на мен не ми беше хрумнало да се замисля, какво ще правят тези, които са взели пропуска на убития агент, ако проникнат в централата. Благод0аря за подсказката! Може да са минали предварително кратък курс по управление на АЕЦ или правила за боравене с ядрена гориво? Започвам да превъртам вариантите. Може би в близките дни "журналистите" ще ни кажат?
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9835194
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031