Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2016 20:34 - Френският посланик: Ще превърна България в черна дупка
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2560 Коментари: 0 Гласове:
11

Последна промяна: 06.03.2016 22:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Откакто Негово Превъзходителство посланикът на Република Франция у нас г-н Ксавие дьо Кабан предприе активни действия по доразграбването на българската енергетика, основно през АЕЦ "Козлодуй", ето какви икономически резултати бележат двата държавни, френски, ядрени гиганта АРЕВА и Електрисите дьо Франс (ЕДФ). За ваше удобство събрах данните за двете компании в едно обща графика. За по-добър преглед и прочит кликнете с мешката върху нея:

image

От ляво и от дясно на светлият образ на г-н дьо Кабан се виждат консолидираните годишни "печалби" (с отрицателен знак, т.е. - ЗАГУБИ) на концерна АРЕВА, в милиарди евро, съответно за последните две години. Общата сума е почти 7 милиарда евро. Предисторията с участието на АРЕВА можете де си припомните от "
Ядрената мафия се "поправи" след поредното ми разкритие".

Още по-трагична е ситуацията с Електрисите дьо Франс, която беше вкарана в схемата по превръщането на България в черна дупка лично от посланик дьо Кабан. Но нека проследим хронологията, по съобщенията от АЕЦ "Козлодуй":

09.04.2014 Френски фирми с интерес към АЕЦ „Козлодуй”

Негово Превъзходителство Ксавие Лапер дьо Кабан, посланик на република Франция в България, бе на посещение в АЕЦ “Козлодуй” на 9 април. Посланикът бе придружен от Марк Дьобелс, директор на икономическата мисия Юбифранс* за България и представители на френските бизнес среди.
Делегацията включваше представители на повече от 20 фирми. Те бяха приветствани от Иван Генов, изпълнителен директор на “АЕЦ Козлодуй” ЕАД. Той отбеляза, че срещата е израз на добрите делови контакти на френски фирми от ядрената промишленост с първата и най-голяма в Югоизточна Европа атомна централа. В словото си Н. Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан подчерта, че удължаването на срока на експлоатация на блокове 5 и 6 на АЕЦ “Козлодуй” е важен проект не само за България, но и за Франция, където ядрената енергетика е много значим енергиен отрасъл.


На 9-ти април 2014-та г. цената на акциите на ЕДФ е била € 28,90 за бройка.

Точно 6 месеца по-късно АЕЦ "Козлодуй" съобщава:

09.10.2014 ПОДПИСАХME ВАЖЕН ДОГОВОР ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРОГРАМАТА ЗА ПРОДЪЛЖАВАНЕ НА СРОКА НА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА 5 ЕНЕРГОБЛОК

Подписан е договорът за реализиране на втори етап от проекта за продължаване на срока на експлоатация на 5 енергоблок на АЕЦ “Козлодуй”. Възложител по договора е българската атомна централа, а изпълнител е консорциум в състав: “Русатом сервис”, концерн “Росенергоатом” и “Електрисите дьо Франс” (EDF).

На 9-ти октомври 2014-та г.
цената на акциите на ЕДФ е била € 24,15 за бройка.

От тогава и до ден днешен ЕДФ мощно източва най-голямата ни електроцентрала, но това по никакъв начин не подобрява икономическите и показатели.

На 6-ти март 2016-та г.
цената на акциите на ЕДФ е била € 10,85 за бройка.

Достоверността за цената на акциите на ЕДФ можете да проверите от ТУК.

За тези от вас, на които им е интересно да изчислят в абсолютни числа размерът на декапитализацията/обезценяването на ЕДФ, благодарение на усилията на дьо Кабан, ще им кажа, че броят на акциите на държавната компание е точно 1 920 139 027 (приблизително ДВА МИЛИАРДА). Така умножавайки броят на акциите на цената им към съответната дата можете да оцените нейната ценност.

Видно с просто око е, че става въпрос за ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ евро.

Преди няколко дни ви разказах за следното изявление на дьо Кабан "
Френският посланик: Аз съм българоубиец".

Видно от горните неоспорими факти той е не само българоубиец, но също така и франкоубиец.

Превръщайки френските компании в черни дупки да не би да си мислите, че плановете му за нас са по-добри?

За да няма съмнение, че аз съм си нарисувал горната картинка ето и снимка на главната страница на АРЕВА, от преди няколко дни:

image

Аз само направих информацията по-компактно представена.

Георги Котев



Гласувай:
11



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9889384
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930