Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2016 11:19 - Как (не) мога да ... си сменя доставчика на ток?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1022 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 18.01.2016 11:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Приблизително такова съобение можете да видите на интернет страницата на Министерството на енергетиката, публикувяно още в края на изминалата 2015-та г. и изглеждащо буквално така: Как мога да ... сменя доставчика си на електроенергия след 1 януари 2016 г.?

Ето го и пълното съдържание на съобщението:


Смяната на доставчика на електрическа енергия е регламентирана в Правилата за търговия с електрическа енергия на КЕВР. Процедурата се администрира от съответния оператор на електроразпределителна мрежа, към която е присъединен обектът (имотът) на клиента. Смяната се извършва от електроразоределителното предприятие (ЕРП) по желание на клиента.

Процедурата за смяна на доставчик на електрическа енергия стартира, когато клиентът или упълномощено от него лице подаде заявление за това. Възможно е и бъдещият доставчик да извърши това от името и за сметка на клиента.

Няма ограничения за броя на смените на доставчика на електрическа енергия. За да се направи смяна, трябва да се спазят сроковете и процедурата, определени в Правилата за търговия с електрическа енергия на КЕВР.

За процедурата по смяна на доставчик не се заплаща такса, но се изисква клиентът да е уредил финансовите си взаимоотношения с досегашния доставчик.

За битовите потребители смяната на доставчик ще бъде възможна след 31 март 2016 г. Няма краен срок за това.

Вече сме 18-ти януари, но още не съм чул някой да си е сменил доставчика, независимо дали е промишлен или битов абонат. Защо няма наплив за смяна, на фона на лавините от недоволство? Причината е много проста!

И тя е скрита в т.нар.
Правилата за търговия с електрическа енергия на КЕВР. Ако някой от вас си направи труда да ги отвори и разгледа непременно ще забележи, че те са в обем от цели 77 страници !!! Ще ви заостря вниманието и на още един любопитен момент от тези правила и той изглежда така:

image

Колко са на брой договорите? Аз не знам! Аз до толкова големи числа не съм се учил да броя. Ако вие умеете бройте ги.

Миналата седмица министърката на енерГЕПИката Теменужка и мумията председателстваща КЕВР (от чийто офис идват горните правила) бяха на екскурзия в Брйксел, за да ни "спасявали" от задаващата се либерализация на електроенергийният пазар. Хапнаха, пийнаха, строшиха няколко лаф-мохабета, напазаруваха си скъпи стоки, за наша сметка и се прибраха.

image


Министър Петкова: Българските потребители ще бъдат защитени при пълната либерализация на електроенергийния пазар

"Българските потребители трябва да бъдат спокойни, че няма да се направи нищо против техните интереси и те ще бъдат максимално защитени при предстоящата пълна либерализация на електроенергийния пазар в страната". Това каза Теменужка Петкова пред журналисти в Брюксел. Енергийният министър, заедно с председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов, експерти от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията за социално подпомагане, са в белгийската столица за заседание на работната група между България и ЕК, която подпомага българското правителство при преминаването към пълна либерализация на електроенергийния пазар.

В съобщенията, както на сайта на Теменужка, така и на Фейсбук стената на мумията (Иванов) нява НИТО ЕДНА БУК-ВА, за конкретно свершена работа, по време на тази екскурзия.
НИТО ЕДНА БУК-ВА, която да е от полза за поне ЕДИН гражданин или бизнесмен в България.

За да усетите радликата се сетете, как банковата и финансовата мафии ни бъркат по джобовете? Създадоха безконтактни карти (кредитни или дебитни), така чче източването да става мигновено. ЕнерГЕПИйната мафия действа на обратният принцип! Отказва клиентите си от активни действия в негова си полза, а продължава нагло да го краде и мами, зад завесата на "грижата за нашето спасение".

Колко договора ще са ми нужни днес, за да си купя от супермаркета кило леща? Ако са ми останали пари, де.

Георги Котев



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9840705
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031