Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2016 12:19 - Ядреният регулатор: Учим коня да блъска каруцата
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1085 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Вчера (14/01/2016г.) Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) е дала пресконференция, за да съобщи на "журналистите", а чрез тях и на всички нас, как върви изпълнението на поредното мощно престъпление. И понеже самата агенция не смята за нужно, редно и задължително да публикува цялата пресконференция на собствената си интернет страница ще се обърнем за преразказ на събитието към "журналистите". И ето, какво видяха и ни предадоха те (в-к "Дневник"):

АЕЦ "Козлодуй" ще смени типа на ядреното гориво

Агенцията за ядрено регулиране (АЯР) разглежда обосновка за безопасността на нов тип ядрено гориво за блокове 5 и 6 на АЕЦ "Козлодуй", съобщи на пресконференция зам.-председателят на регулатора Борислав Станимиров, цитиран от БТА.

Ключовата дума в заявлението, и за това съм я увеличил, е "РАЗГЛЕЖДА". Ще рече, че АЯР все още не е разгледал, каквото има да разглежда, не е взел решение дали това е хубаво или не и не е дал санкция за използването му.

Независимо от това производителят и доставчик на горивото, още в края на отминалата 2015-та година, чрез концерна-майка Росатом, се похвали че партида от новото ядрено гориво вече е доставено в АЕЦ "Козлодуй". Ето го съобщението:


Топливная компания Росатома «ТВЭЛ» подвела предварительные итоги деятельности в 2015 году

"Компанията за производство на ядрено гориво ТВЕЛ представи предварителните резултати от дейността си през 2015г."

ТВЭЛ поставил топливо нового поколения ТВСА-12 для АЭС «Козлодуй» (Болгария). Начиная со следующего года, болгарская АЭС будет работать на топливе с более высокими потребительскими свойствами для повышения экономической эффективности.

"ТВЕЛ достави гориво от новото поколение ТВСА-12 за АЕЦ "Козлодуй" (България). От следващата година българската АЕЦ ще работи с гориво, с повисоки потребителски свойства, за да повиши икономическата си ефективност"

Схванахте ли? А вие купувате ли си за вкъщи храна, за която не знаете предварително дали става за ядене или не? А?
Е, вие може и да не постъпвате така, но ядрената мафия супер структура, която не съществува по законите на здравият разум, какво да говорим по законите на политико-енерГЕПИйната мафия.

image

Още преди повече от ДВА месеца ви показах и разказах най-подробно за това как "
Експеримент с непознато ядрено гориво започват в АЕЦ "Козлодуй"". Анализът все още е актуален и повече от верен. Който го е позабравил може да си го припомни.

Престъплението е мракобесно, но нито един "журналист" не го е забелязал. Умопомрачително!

За да няма спекулации от случайни посетители на блога ми ще напомня малко за себе си:

image

Георги Котев



Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9871535
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930