Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2015 13:19 - Пеевски сътвори ядрена революция
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1834 Коментари: 1 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
През почивните дни бях засипан със статии и молби за коментар на съобщения от рода "Русия с исторически пробив в ядрената енергетика Реакторът с бързи неутрони БН-800 произведе първите количества електроенергия за руската енергийна система". За да прекъсна тази натрапчива инвазия реших да си направя собствено разследване и да го публикувам публично, пък който ще нека го чете и разбира.
Първото откритие, до което стигнах тази сутрин (14/12/2015г.), с помощта на чичко Google, беше че генералният разпространител на този радиоактивен облак са медиите от групировката на Делян Пеевски. (Горният линк е от БЛИЦ.)
Второто откритие беше направено след припомняне на някога ученото по темата "реактори на бързи неутрони или - бързи реактори", с помощта на любимият ми учебник по ядрена и реакторна физика, който горещо ви препоръчвам (можете да си го изтеглите в PDF формат от ТУК). И ето какво пише там в Глава 13 (хахахахааа...) озаглавена "Реактори на бързи неутрони" (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката):
image

13.1 Основни особености
Работите по създаването на реактори на бързи неутрони (БР в руската литература, FR - Fast Reactor - в английската и американската) са започнали малко след появата на първия реактор на топлинни неутрони, когато станало известно, че на основата на БР може да се осъществи разширено възпроизводство на делящи се материали (има се предвид изотопи на НЕсъществуващият на земята елемент Плутоний - бел. Г. Котев) (вижте еди кой си параграф). Сега (учебникът е издаден през 1982-ра г. - бел. Г.К.) разработките на БР и реакторите на топлинни неутрони се намират на различни етапи. Ако съвременното поколение енергийни, например водо-водните (каквито са и козлодуйските - бел. Г.К.), реактори се произвеждат серийно и претърпяват конструкторски подобрения, то реакторите на бързи неутрони - за сега са само демонстративни.
Във всеки случай изследователите се сблъскват с ред трудности. Най-важните от тях са свързани с безопасността и устойчивостта в работата на реакторите, като например отвеждането на топлината при аварийно спиране в условията на разтопено гориво и т.н.


Първият ядрен реактор въобще, и той е бил на топлинни неутрони, е бил пуснат през 1942-ра г.
Първият промишлен ядрен реактор, т.е. - за производство на електроенергия, е бил пуснат през 1954-та г.
Учебникът, който ви цитирах, е публикуван през 1982-ра г.
Аз разполагам с по-ново негово издание от 1989-та г. и смея да ви уверя, че и в новото издание пише абсолютно същото.
От тогава са изминали 26 години, НО никаква революция в ядрената индустрия не се е случила и няма как да се случи.

В статиите от изданията на Пеевски се говори за ДВЕ основни достойнства на бързите реактори. Първото е повишеното възпроизводство на делящ се материал (Плутония), което е основната и водеща алчна жилка на световната ядрена мафия. Ако алчноста е достойнство те са прави. Второто - справянето с радиоактивните отпадъци - ПЪЛНА ЛЪЖА! Сега е излишно да се впускам в дълги обяснения, защо това е невъзможно.

В края на всички пропагандни материали се споменава горчивият опит на няколко страни да се облажат от тези две "достойнства", но на всякъде неизменно и безвъзвратно са удряли на камък. В статията не се говори за разрешаването на нито един проблем свързан с управлението и контрола на реакторите от този тип.

Четете Пеевси и ще станете още по-умни и още по-богати. Аз предпочитам да си остана прост и беден.

Георги Котев


Тагове:   Делян Пеевски,   бн-800,


Гласувай:
10



1. planinitenabulgaria - Вече има по-умни и от Пеевски -
16.12.2015 06:50
това са блогърките Чара и Цав. Интересно защо обаче, така както те мислят, същото го мисли и Волен Сидеров...Във всеки случаи когато има нещо писано от някой, който прилича на дялан с брадва и от очарователна дама, чета дамата.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9842846
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031