Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2015 16:19 - Баничар ще строи 7-ми блок в АЕЦ "Козлодуй"
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3036 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 19.11.2015 16:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Помните ли Вальо (Николов) Баничката, бивш изпълнителен директор на АЕЦ-а, а преди това търговец на закуски за детски заведения. Сега той представлява народа в парламента и периодично бива задействан от политико-енерГЕПИйната мафия да ни (дез)информира за бъдещите им престъпления, най-вече - грабежи в особено големи размери. Така се е случило и вчера. Баничката е дал интервю за "медията" ГЕПИцентър, на доносника от ДС Тошо Тошев, заявявайки бъдещите планове на кукловодите му. Ето го и посланието:

Нов заем за НЕК? В никакъв случай!

Поставям само есенцията:

-Обсъждани ли са други варианти за покриването на дълговете на НЕК и кой е най-безболезнен?
...................................................................................
Старите задължения вече може би са над 4 млрд. лв. Поне аз не знам да се търси вариант за покриването им, което рефлектира върху кредитите, които НЕК е взела. Един от вариантите може да дойде след решаването на арбитражното дело за АЕЦ „Белене“. Очаква се в началото на следващата година да има решение по него.

- Какви са възможните изходи от арбитража?
- Единият от вариантите е да ни се даде единият ядрен реактор, който вече е почти платен – дали сме над 1,3 млрд. лв. В този случай ние трябва нещо да направим с този реактор. НЕК може да прехвърли компанията АЕЦ „Белене“ към Българския енергиен холдинг (БЕХ) и БЕХ да изгради седми блок на АЕЦ „Козлодуй“, като покрие голяма част от задълженията на НЕК към холдинга. Очакваме следващата година да имаме лиценз за площадката, така че не би имало проблем да се строи седми блок.

-Нали САЩ имаха претенции за диверсификация и затова тръгнахме да купуваме американски реактор? Какво се е променило в ситуацията, че преди не можехме да строим нови руски мощности, а сега можем?
- Всъщност ние така или иначе сме платили този реактор. Нито за скрап можем да го дадем, нито можем да го продадам, защото няма кой да го купи. Така че най-добрият вариант е ние да го инсталираме. А диверсификацията винаги може да бъде осъществена на база търг за неядрения остров към седми блок. САЩ, или „Тошиба“, които са собственици на „Уестингхаус“ да го изградят.

Искам да ме разберете изключително правилно. Безкрайно трудно е да се коментират взаимно изключващите се твърдения на Баничката, но съм длъжен да опитам.
1-во НЕК е под "шапката" на БЕХ.
2-ро Не НЕК, а собственика и БЕХ търси в момента заем (от 1 300 000 000 лева) за "спасяването" на НЕК от фалит.
3-то Ако ние сме платили задълженията си към "Атомстройекспорт" (изпълнителят на проекта АЕЦ "Белене") за какво ни съдят в арбитражния съд? По-скоро ние трябва да ги съдим, че не са ни доставили платената порачка - реактора.
4-то Как доставката на платения реактор ще реши проблема със задълженията на НЕК и търсеният за целта заем от БЕХ? Ако някой от вас се сеща нека ми каже, моля.
5-то Как изграждането на 7-ми блок в Козлодуй ще подобри финансовото положение на БЕХ, така че да спаси НЕК и да изведе целият сектор Енергетика от финансовата дупка, при положение че за новата мощност ще са нужни нови многомилиардни заеми, които НИКОГА няма да могат да се изплатят? Умопомрачително, но такава глупост не може да сътвори даже кварталния баничар. Но Вальо не е обикновена Баничка!

image

Какво е истинкото послание на Баничката? Естествено - грабеж! Естествено - в особено големи размери, минимум 1,3 милиарда лева.
От горното словоблудство става пределно ясно, че грабежа чрез проекта АЕЦ "Белене" е добре планирана и все още реализираща се схема, която предстои скоро да приключи, за наша сметка. Потвърждават се разкритията, за които ви информирах преди 1 месец, в материалите

Открийте откраднатите пари по проекта АЕЦ "Белене" и

По следите на милионите от АЕЦ "Белене"

На практика реактор за Белене никога не е бил произвеждан. Според сценарият производителят на подобно оборудване ("Ижорски заводи", Русия) е трябвало да произведе, т.е. да публикува СЪОБЩЕНИЕ че е са спретнали реактор за блок №1 на бъдещата АЕЦ "Белене". Точно ДЕВЕТ дни след като "Ижорски заводи" съобщава, че реакторът е "произведен" премиерът Бойко Борисов (28-ми март 2011-та г.) обявява закриване на проекта АЕЦ "Белене". Така се дава зелена светлина на "Атомстройекспорт" да ни съдят в арбитражния съд. А парите, които ще платим всички ние ще бъдат поделени между играчите.
Ключовият момент в постановката е - имало ли е наистина произвеждане на нарочен реактор за Белене или не? Краткият и категоричен отговор е НЕ! От къде знам това ли? Много просто!
Във времевият интервал между двете статии изобличаващи схемата АЕЦ "Белене" (двата линка по-горе) ви показах и разказах за "
Първият в света паметник на ядрен реактор". От съобщението за събитието става ясно, че още в края на 80-те години същият завод е имал вече произведени почти десетина реактори от същият тип (ВВЕР-1000), но заради разпада на СССР и срива в развитието на отрасъл ядрена енергетика, никога не са влезли в употреба. Ето защо сега те използват един от корпусите за да поставят истински паметник. Но още няколко реакторни корпуса остават налични. Ето защо, когато бъдем "осъдени" от арбитражният съд няма да има никакви проблеми една бройка от старото желязо, което отдавна не струва и 1 стотинка, да бъде довлечено до Козлодуй и да се стартира нова схема. Имитация на изграждането на 7-ми блок, с цел - нови многомилиардни грабежи, пак за наша сметка. В един момент "ще стане ясно", че новият блок е ненужен, но сме поели задължения, които ще трябва да се изплащат от няколко поколения напред.

Така се управлява енерГЕПИката от Баничката. Вальо е член на ДВЕ от ТРИТЕ парламентарни комисии, които се занимават със сектор Енергетика. От това става ли ви по-добре, по-комфортно и по-ефективно да живеете на тази територия?

Продължаваме да следим зулумите на политико-енерГЕПИйната мафия, с любезното съдействие на всички "национално отговорни медии".

Георги Котев



Гласувай:
8



1. johnatanlivingston - и АЯР участва в разпределянето на баницата
19.11.2015 20:29
Ето още нещо интересно от миналата седмица. АЯР сключи договор (без обществена поръчка) за правна помощ с фирмата на Костадин Сирлещов (гугълни го да видиш кой е). Стойността на договора е 3000 лева. Ще си кажете нищо работа за енергийната мафия. НО интересното е предметът на договора. А той е "Изготвяне на проект на документация за възлагане на обществена поръчка с предмет "преглед и оценка на предварителния отчет за анализ на безопасността на площадката на 7ми блок на АЕЦ "Козлодуй". А стойността на тази поръчка вече е между 750000 и 2000000 лева. С други думи - видният енергиен лобист К. Сирлещов трябва да изготви такава документация, че обосновано да я спечелят "правилните" хора. А АЯР, в лицето на главния си секретар (предложил фирмата на Сирлещов) и зам. председателя си Борислав Станимиров (подписал договора) ще легализира тази престъпна сделка. ТОЕСТ - самият ядрен регулатор легализира престъпленията на ядрената мафия. СПете спокойно, нещата са предварително опечени...
цитирай
2. gikotev - Re: и АЯР участва в разпределянето на баницата
19.11.2015 20:39
БЛАГОДАРЯ!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833630
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031