Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2015 10:19 - Изпитател на ядрено гориво за АЕЦ "Козлодуй" аварира (допълнена)
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 1744 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 18.11.2015 09:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Става дума за Блок №1 на АЕЦ "Калинин", Русия (Калининская АЭС). Това съобщава вчера следобед операторът на всички (10) руски АЕЦ (с общо 34 блока) Росенергоатом, на интернет сайта си:
Энергоблок №1 Калининской АЭС отключен от сети Блок №1 на АЕЦ "Калинин" е изключен от мрежата

Така руската ядрена мафия се изразява меко "изключен от мрежата", вместо аварирал. Единственото стойностно в краткото съобщение е, че блока е спрял по сигнал на автоматиката. Абсолютно нищо повече не се споменава. Поне от коя част на блока е сигнала предизвикал аварийният стоп? Ъ-ъ! Май много искате?
Накраят ни успокояват, че като отстранят причината пак ще го пуснат да работи. Като че ли ние сме се съмнявали?

Преди точно ДЕВЕТ дни ви разказах (виж в "
Експеримент с непознато ядрено гориво започват в АЕЦ "Козлодуй"") как руски медии съобщиха, че същият този блок, на същата тази АЕЦ е нарочен за тестов полигон, за новото ядрено гориво, за АЕЦ "Козлодуй", което ще започне да се внася и използва у нас от следващата (2016) година. Там ви показах доклад от производителя (компанията ТВЕЛ, дъщерна на Росатом), в който се споменава че от 2011-та г. на АЕЦКал-1 са заредени първите 12 броя ядрено-горивни касети от типа ТВСА-12, за да се тестват, за бъдещото им използване в българската АЕЦ "Козлодуй". В същият доклад се уточнява, че горивни касети от същият вид ще продължават да се зареждат в реактора, по 36 на година, до пълното му зареждане с тях, т.е. общо 163 броя касети. Това означава, че в реактора вече трябва да са заредени общо 156 от всичките 163. После те трябва да изгорат, в продължение на ПЕТ календарни години, извадени, изследвани, описани и едва след това, ако стават, да бъдат препоръчвани и зареждани в други реактори.
И макар до тогава да остават още много години (из)родната ядрена мафия вече е поела ангажимент да зарежда непознатото ядрено гориво в нашите реактори. Едва доловим намек на информационна агенция РИАНОВОСТИ беше снимката, показваща околностите на АЕЦ "Козлодуй" след предстоящия експеримент с непознато ядрено гориво:

image

Ето и доклада (ТУК) презентиращ новото ядрено гориво, от дежурният презентатор на компанията ТВЕЛ, с фамилия Молчанов. Тази фамилия е аналог на българското фамилно име Трайков. Като Трайчо Трайков. Но да не се отвличам. На последък ще ви припомня само страницата от доклада, показваща плановете за използването на неизвестното ядрено гориво в АЕЦ "Козлодяй":

image

Продължаваме да следим ситуацията с обектите експериментиращи с продукти, които ще ни предлагат, за ни ...

ДОПЪЛНЕИЕ! Малко повече от 48 часа след аварията Блок №1 на АЕЦ "Калинин" е включен в мрежата. За това съобщава Росатом на сайта си:


Калининская АЭС: энергоблок №1 включен в сеть

Отнаво не се съобщават истинските причини довели до аварията.

Георги Котев

Още по темата "
Експеримент с непознато ядрено гориво започват в АЕЦ "Козлодуй" 2" - осветява българската следа в схемата.



Тагове:   АЕЦ,


Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9876819
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930