Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2015 11:09 - Защо крият имената на жертвите в тунела "Витиня"? (допълнена)
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 4674 Коментари: 0 Гласове:
18

Последна промяна: 11.10.2015 11:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вече почти цели 48 часа от небивалата верижна катастрофа в тунела "Витиня" властта отказва да назове имената на жертвите (Лека им пръст на загиналите!), както и на ранените. Случайно ли е това? Най-новата история на страната изобилства от масови трагедии, но до сега не си спомням случай да са били крити имената и професионалните позиции на жертвите. Защо си задавам този въпрос?
Нека първо ви покажа трасето на което се случва произшествието:

image

В жълтият кръг на картата се намират трите тунела на магистрала "Хемус", малко преди Ботевград, сред които и тунела "Витиня". Той лежи на най-кратката шосейна връзка, свързваща столицата София (щаб-квартира на политико-енерГЕПИйната мафия) и АЕЦ "Козлодуй" - най-големият електропроизводител в страната, 100% държавен и най-сладка хапка за организираната престъпност владееща територията.
Само това е повече от основателно да се питаме, защо властта толкова се старае да скрие имената на жертвите?

image

Повече от подозрително е и старанието на МВР-ръководството да налага версията, че причината е в несъобразената скорост и неспазването на дистанцията, а не разлива на горива и масла на мястото? И тук не си спомням друг подобен случай, котаго МВР е "разплело" причините за подобен инцидент, преди още да се е оказало на мястото на събитието?

В допълнение ще припомня кяколко съвсем пресни събития:

В средата на август т.г., съветника на премиера Борисов по прикриване на корупционни практики Яне Янев беше проводен в една "медиа" за да заяви:
Борисов: Ще стрелям на месо по всеки, който ми пипа енерГЕПИката.

В началото на октомври т.г., АЕЦ-а обяви поредната престъпна обществена поръчка, изпреварвайки с години необходимостта от нейното обявяване, през която през близките години ще изтекат стотици милиони (
Властта ускорява източването на АЕЦ "Козлодуй") и духовете моментално се разбудиха. Вместо поканените поименно в поръчката две руски научно-изслидователски организации от Москва се провикна, че непременно ще участва в източването едно от дъщерните дружества на Росатом.

07.10.2015 17:44  |  РИА "Новости"
"Русатом Сервис" пойдет на тендер по продлению срока АЭС "Козлодуй-6"


И за финал ще ви предложа един почти пълен списък на предполагаемите жертви на политико-енерГЕПИйната мафия само за последните 15 години, практически всички до една свързани с АЕЦ "Козлодуй". Списъкът е почти пълен, защото от него липсват поне два случая, които на мен са ми известни, но за да избегна дребнавоста ще се въздържа, защото и предложеният състав е повече от голям. Абстрахирайте се от факта, че статията е публикувана в партийният орган на в-к "Атака". Това не означава, че имам пристрастия към тях! Аз не симпатизирам на нито един "българси политик или партия". Със същият успех тази статия може да се появи в който и да е друг партиен орган и от това няма да последва нищо, както и в случая с "Атака". Достойнството на този материал е в неговата пълнота и хронологична последователност. Ето го и него:

Кога ще разбулим тайната на енергийните убийства и “инфаркти”?

Аз само си задавам въпроси, разсъждавайки на глас.
Бих предпочел подозренията ми да се окажат напразни, но със всяка изминала минута мълчание вонята от постановката става все по-задушлива.

ДОПЪЛНЕНИЕ! Повече от 12 часа след тази публикация в-к "24 часа" публикува информация, през която съобщава едно от трите имена:

Д-р Десислава Статева е сред жертвите при катастрофата в тунел „Витиня”

Д-р Статева (Мир на праха и!) най-вероятно наистина е жертва, но след повече от 50 часово криене на името и, плюс все още криещите се имена на останалите две жертви, поражда повече от основателни съмнения, дали тя е именно от първите трима загинали или пък е една от 14-те тежко пострадали и хоспитализирани. Е, вие си решавате дали да вярвате или не на български "медии".

Георги Котев



Гласувай:
18



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9836375
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031