Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2015 09:09 - Най-големият клиент на клана Кадиеви за нашата електроенергия
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2758 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди два дни Георги Кадиев дава интервю на журналистката Беновска, по Канал 3, в което тя го пита, кой е най-големият клиент, на който съпругата му (търговеца на нашия ток Соня Николова-Кадиева) продава, за което могат да го заподозрат, че има някакво задкулисие. А той отговаря:

Г. Кадиев: Значи, тя продава на вътрешен пазар, продава и на външен пазар. Външният пазар е износ. Обикновенно изнася на някоя борса. Борсата в Унгария, борсата в Турция или борсата в Гърция. Там, който купи, то си е борса. Вие продавате на борсата, борсата продава на фирмата Х.

Беновска: А в България?

Г. Кадиев: Вътрешен пазар - най-галемият клиент? Не мога да Ви кажа. Много малки. Назад във годините имаше големи.

Беновска: Няма ли нещо по-лъскаво?

Г. Кадиев: Преди 5-6 години продаваше на "Стомана", Перник.

Беновска: Колко е годишната печалба за миналата година?

Г. Кадиев: За миналата година, за жалост е загуба ...


Но за тази "загуба" вече говорихме (вижте "
Как кланът Кадиеви загуби 1,5 милиона лева? (допълнена)") и разговорът ще продължи и утре, когато ще ви покажа два любопитни документа, разкриващи механизъмът на сформирането на тази "загуба".
Сега думата ни е за клиентите. И ето какво откриваме за тях, на интернет сайта на компанията Energy Supply:

image

Направих снимка и този път НАРОЧНО не съм пипал нищо по нея, а ви я показвам 1:1. За по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката.

Какво виждаме на последните два реда? На вътрешния пазар - "Стомана", Перник, както разказва в интервюто Кадиев. А на втория ред, на външния пазар, кой, кой, КОЙ? Банка №1 на Съединените американски щати и №5 в света (според класацията на Форбс, за 2015-та г. (първите 4 банки са само китайски))!!!                 УУУУУУУУУууууууууууаааааааааааауууууууууууууууууууу............!!!!!!!!!!!!!!!

Нерде "СТомана", Перник, нерде "Дж. П. Морган" !!!!

Само че другарят Кадиев нещо е "забравил"? Така нашата най-евтина енергия отива за обслужване на най-богатите в света, а кланът Кадиеви прибира комисионните. А защо постоянно говоря за нашата електроенергия ли? Много просто. Ако прегледате пак на сайта на компанията под-страничката за цени и договори ще видите следната картинка:

image

Ако на нея видите друг производител освен АЕЦ "Козлодуй" (100% държавна, т.е. - наша) може повече никога да не посещавате този блог.

За днес нямам повече какво да ви кажа. А утре ви обещавам да ви покажа документите с които Кадиеви са оформили "загубата" от близо 1,5 милион лева за миналата година. Ще бъде интересно.

Георги Котев

А ето го и въпросното интервю на Кадиев:





Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9866878
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930