Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2015 12:09 - Първата съветска атомна бомба е дялкана с ... брадва
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 4393 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 26.09.2015 12:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Това разказа вчера Генералният директор на държавната корпорация РОСАТОМ Сергей Кириенко на Президента на Руската федерация Владимир Путин, по време на посещението си при държавния глава. Новината е публикувана в сайта на президента (25 сентября 2015 года 14:45 Московская область, Ново-Огарёво)

Встреча с главой госкорпорации «Росатом» Сергеем Кириенко

Поводът за срещата между двамата е навечерието на 70 годишнината от старта на ядрената индустрия в Съюза на съветските социалистически републики (СССР), чийто правоприемник днес е Руската федерация.

И ето какъв пикантен епизод разказва Кириенко на Путин, по време на протоколираният им разговор (шефа на Росатом разказва на президента за експонат от изложба, по случай юбилея, която се провежда в зала "Манеж", в центъра на Москва, в непосредствена близост до стените на Кремъл):

"
Несколько вещей, конечно, просто поражают. Я уже некоторое время проработал в отрасли, считаю, что привык, но какие‑то вещи поражают. Там [на выставке] лежит документ, который подписан Молотовым, на тот момент замом председателя комитета обороны, – который предписывает для реализации атомного проекта выделить 50 пар резиновых сапог и 300 топоров. Вот состояние экономики страны, если [документ на выдачу] 50 пар резиновых сапог подписывает зампредседателя комитета обороны. Вот в такой ситуации создавалась уникальная атомная отрасль."

"Някои неща са наистина поразителни. Аз вече съм поработил доста време в ядрения отрасъл и считам че съм свикнал, но някои неща наистина са разтърсващи. Там (на изложбата) е показан документ, подписан от Молотов, към онзи момент - заместник председател на Държавния комитет по отбрана (1945-та г. - в същото време и външен министър на СССР и практически вторият човек след Сталин - бел. Г.К.), който предписва (на съветски език това си е заповед - бел. Г.К.) за реализирането на атомният проект (създаването на А-бомбата - бел. Г.К.) да се заделят 50 чифга гумени ботуши и 300 брадви. Такова е било състоянието на икономиката на страната, ако за 50 чифта гумени ботуши се подписва зам-председателя на комитета по отбрана. В такава ситуация се е изграждала уникалната ядрена индустрия."

image

А сега да подредим парчетата от пъзела?

Ще ви припомн един друг документ, който за разлика от заповедта на Молотов е публичен, и е датиран почти по същото време (10-ти декември 1945-та г.). Това е Брой №1 на Бюлетина на атомните учени на Чикаго (в последствие Чикаго отпада от заглавието, но издание №1 на световната ядрена мафия съществува и до днес). И ето какво пише на страница №1, в статия №1, на брой №1, в издание на световната ядрена мафия №1 (за по-добър преглед и прочит кликнете с мишката върху снимката на страницата):


image

Цветните маркировки съм ги направил аз нарочно, за да покажа мястото на България в плановете на световната ядрена мафия още в нейният зародиш, но сега ще ви покажа същата страница (всички броеве на бюлетина са налични в електронната библиотека на Google ТУК).

image

Веднага след името на България следва култовото заявление:

"
Учените многократно са ни препоръчвали незабавни консултации с Русия за атомната енергия. Ето защо ние сме доволни да съобщим, че този въпрос ще бъде разгледан в Москва от външните министри на трите големи държави."

Руснаците си раздават ботуши и брадви, лично от външният министър Молотов, а колегите му от САЩ и Великобритания ще му ходят на крак да обсъждат с него бъдещето на световната ядрена индустрия!!! Умопомрачителна картинка? Не ли?
Не знам как ви се струва на вас, но на мен нещата не ми се връзват. По-скоро виждам подготовка за предаване на тайните на ядрената технология от САЩ на СССР, с цел час по-скоро да се създаде световна постановка на ядреното противопоставяне, с цел оправдаване на последващото надбягване в превъоръжаването, което продължава и до ден днешен. На практика това потвърждава, че Русия от самото начало е била най-големият полигон на световната ядрена мафия. А ботушите и кирките са били нужни на мужиците, за да подготвят този полигон - обезлесяване, подравняване и заграждане.

Георги Котев



Гласувай:
4



1. bgman13 - цитат:"По-скоро виждам п...
26.09.2015 12:27
цитат:"По-скоро виждам подготовка за предаване на тайните на ядрената технология от САЩ на СССР"

И аз си мисля, че това е вярно. Дълглас Рид, в книгата си "Спорът за Цион", обяснява подробно и като се позовава на разни свидетелства, как точно материалите за атомната бомба са изпратена в СССР по линия на ленд-лиза.
цитирай
2. dimat - Извинявам се ,г-н Котев,
26.09.2015 20:30
моите уважения за теб,като специалист в своята област и гражданска позиция,но в случая проявяваш меко казано,наивитет.

Не по отношение на това,че е възможно в онези условия да са използвали доста примитивни средства,за изработката на атомната бомба(аз лично мисля,че и "светая светих на "техническата мисъл",американците не са били нещо,кой знае,колко по-различно),а по отношение на това,че американците,водени от най-добри намерения,за баланс на силите,са предали технологията за създаване на ядреното оръжие,ей так,на добра воля.

Такова нещо в Природата няма!

Няма живо същество(включително и растенията) в Природата,което да си подарява ей така преимуществата,които има,в борбата за оцеляване и утвърждаване.

Това е природен закон!

Още повече,американците,с техният стремеж и цялостна идеология,за тотално доминиране в Света.

Ще вземат те,при положение,че притежават оръжие,което още тогава да реализира сегашните им бълнувания за световно господство,да ги предадат на най-върлия си съперник,за реализиране на тази цел.

Всичко това е или някакъв блъф на руснаците(с каква цел?!),или подхвърлена дезинформация от американсците,за да ги издигне в очите на Световното стадо,за дълбочината на тяхното "благородство".

С една дума,за нормално мислещите,"информация ала-бала",лов на шарани.
цитирай
3. gikotev - Re: Извинявам се ,г-н Котев,
26.09.2015 21:07
Г-не, от дългото Ви изложение не забелязах НИ-ТО ЕДИН АР-ГУ-МЕНТ. Някой бил наивен, друг -лапни шаран, а Вие - оракул? Знаете, какво има и няма в природата?
Ами пишете тогава учебници по природознание, а не си губете времето с четена на блогове на наивници? Ще Ви донесе много повече полза?
Ще Ви е трудно да пропуснете в наръчника си безбройните примери от Природата, когато даден животински или растителен вид жертва нещо, за да получи друго нещо. Класически примери в тази редица са сьомгата и мъжката богомолка, които си дават животите, за продължаване на живата на вида,но Вие едва ли сте чували за това. И човешкия вид не прави изключение. Той хвърля храна във водоема, за да се навъртят по-големи хапки, под формата на шарани, като ... Вас?
Така става - даваш, за да получиш. Така американската ядрена мафия и военно-промишлен комплекс зарибява водоема, за да си осигури поръчки за милиарди и трилиони в продължение на вече 7 десетилетия.
Не си правете труда да ми отговаряте, защото се съмнявам, че ще ми е приятно да пусна коментара ми. По-скоро си пишете новата дарвинова теория.
Поздрави и успехи с учебника!
цитирай
4. dimat - Ами,щом толкова вярвате на "документи",вярвайте си!
26.09.2015 23:36
А сега ,цитирам Вас:

"И човешкия вид не прави изключение. Той хвърля храна във водоема, за да се навъртят по-големи хапки, под формата на шарани, като ... Вас? "

Свържете го,сега с цитираната от Вас самия "достоверна" американска информация и ще разберете за какви риби става въпрос.

Този похват "обективните " американци използват непрекъснато.

Ще ви припомня само един,измежду многото - "неопровержимите доказателства" за притежаваното от Саддам Хюсеин ядрено и химическо оръжие,в резултат на които "неопроержими" доказателства,практически бе ликвидирана една самостоятелна държава,бяха избити над милион хора и сега е едно свърталище на създадената пак от Америка и нейните арабски сателити групировка от главорези,под името ИДИЛ,сега ИД.

Така,целият свят беше забаламосан от "неопровержимите" доказателства на най-големите демократи" в Света,американците.

Така,с тази "обективна" информация бяха уловени много шарани по света ,даже и големи ядрени специалисти.

Така сега се ловят шарани с "обективните" документи,за това,как вторият човек в СССР се занимава видите ли с тъпи кокошкарски работи,да изписва кирки и ботуши, демек,колко тъпи и елементарни са руснаците.

Само дето на "умните" американци не им минава през "ума",как тези тъпи и изостанали руснаци вече толкова години ги държат във вечен "шах", с "допотопното" си оръжие и как така те си изпращат космонавти до МКС,с "допотопните " руски ракети,а американските стоят като дървени макети по музеите и даже ...ръждясват!

Хайде спирам до тук.не очаквам,аз,елементарния шаран ,отговор.

Отивам да чета една книга,която стои пред очите ни,но която като шарани ,много хора не виждат - Книгата На Живота.
цитирай
5. bgman13 - Уф, скапах се да преписвам от Дъглас ...
27.09.2015 01:37
Уф, скапах се да преписвам от Дъглас Рид. Вижте последния ми пост в блога ми. Сега отивам да лягам.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9833161
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031