Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2015 12:09 - Как бяха рИформирани заплатите в държавната енерГЕПИка?
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 2382 Коментари: 4 Гласове:
5

Последна промяна: 09.09.2015 12:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
През втората половина на юни т.г. едно зелено човече от гората, набедено за рИформатор, беше пуснат да изпълни поръчка за "осветяване" на бомбастичните заплати на служителите в държавните енергийни компании. Който е забравил може да си го припомни от следния материал, от портала Медиапул:
Зеленогорски: Недопустимо е токът да поскъпва при заплати в енергетиката над премиерската

Тези дни, обаче, вестник "БанкерЪ" излезе с доста по-различни числа, класирайки 10-те на-високо платени държавни енергийни компании, за разлика от само 4-те, посочени от зеленото човече. Вижте числата на "БанкерЪ" в:

Топ 10 на заплатите в държавната енергетика

За ваше удобство събрах и сравних четирите първи от списъка на "БанкерЪ", които съвпадат и с 4-те посочени от рИформатора. И ето какво се получи:

image

Както се казва - хубава работа, ама рИформаторска?

Поредното разобличение на поредните лъжи на "политици" за сетен път показва, че краденето от държавния сектор Енергетика не става през трудовите възнаграждения, както се опитват да ни внушат, а през скъпите горива, раздутите разходи за експлоатация и ремонти, обществените поръчки, външни "консултации" и други тям подобни кранчета. Но понеже те самите си наливат и пият от тези кранчета не искат ние да ги виждаме и узнаваме.

Георги Котев



Гласувай:
5



1. stariatb - Мисля, че
09.09.2015 17:24
краденето на пари във всички сектори в България става по всички възможни начини, легални и нелегални, под чадъра на корумпирани власти и негодни закони.
цитирай
2. gikotev - Re: Мисля, че
09.09.2015 17:54
Все пак не ми е ясно как "политиците" могат да откраднат части от заплатите на енергетиците? Или трябва да има такава графа във фиша на заплатата или разплащане кеш на изхода от съответното предприятие? И в двата случая ще се "размирише" и това не дава сън на "политиците", как да бръкнат в джоба на най-платените, но спечелили парите си с труд. Ето защо атакуват точно тази ниша, а не обществените поръчки, горивата, експлоатацията, ремонтите, външните услуги и снабдяване с консумативи.
Апропо, самите енергетици в държавните предприятия поне веднъж годишно подписват поверителни декларации, че няма да оповестяват публично размера на трудовото си възнаграждение. В противен случай ще получи административно наказание. Защо сега никой не търси наказателна отговорност от човечето от зелената горичка, което разпространява информация с невярно съдържание? Защото след поредния грабеж "политиците" се разплащат с "медиите", които да им замитат следите на престъплението.
Поздрави!
цитирай
3. kolevdobri - Крадене става и чрез....
09.09.2015 21:27
Излишък от персонал. Само предполагам, нямам точна информация. Говори се, че милиони се източват от десетки лица чужденци на високи позиции в ЕРП-тата например. Преди години съм виждал абсурдни договори за консултантски услуги, чрез които се източваха финансови институции от централите им извън България. Та това е положението при нас.
цитирай
4. gikotev - Re: Крадене става и чрез....
09.09.2015 21:53
Да, съгласен съм, има излишък на персонал в АЕЦ"Козлодуй", но това не е пряк вариант за кражба от "политиците". Това е по-скоро т.нар. социална политика. Много хора на малка или средна заплата, отколкото малко на нормална, а много безработни на борсата. Заплатата на повечето от енергетиците в АЕЦ-а ни е доста по-ниска от тази на колегите им на Запад. На Изток, в Русия, заплатите (средните са около 2 000 наши лева на човек) са още по-ниски, особено след скорошното обезценяване на рублата. Проблемът е, че "политици", като Зеленогорски, намекват за намаляване на персонала, но без компенсиране на останалия да работи, за да остане още за разграбване.
Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9873769
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930