Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2015 10:09 - Основна БЕЗдейност на Национална електрическа компания (НЕК)
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 3071 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди 4 дни собственикът на НЕК Български енергиен холдинг (БЕХ) обяви процедура за търсене на банков заем/кредит, с цел спасяването от фалит на НЕК, в размер на умопомрачителните 1 300 000 000 (милиард и триста милиона) лева. Но дали този заем, който пак ще изплащаме всички ние, е необходим или може да се мине без него?
За да си отговорим на този фундаментален въпрос ще ни помогне списъкът с основните дейности на НЕК, посочени на титулната интернет-страница на компанията. Ето какво виждаме и четем там:

image

Една от седемте декларирани основни дейности е "Внос и износ на електрическа енергия". Но дали тя се изпълнява? Постоянните читатели на този блог със сигурност знаят отговора на този въпрос, но за всички останали ще напомня чрез старателно събрани и обработени от мен данни, под форма на графика:

image

Данните за износа на ток от НЕК, за периода 2007-2010 години са от годишните отчети на самата компания, след което тя започва да "забравя" да посочва това перо в тях. За следващите години данните са събрани от сайта на Електроенергийният системен оператор (ЕСО - също дъщерно дружество на БЕХ). Видно от горната графика НЕК е абдикирала от може би най-доходоносната си дейност - внос и износ на ток, не без помощта на политико-енерГЕПИйната мафия. Последната сега иска ние да платим техния грабеж, който продължава и в този момент!!!
За пълнота на картината ще ви припомня и цялата история на износа на ток от България, плюс реалистичната прогноза за настоящата 2015-та г.:

image

За капак, в ежеседмичните си справки за енергийният (диз)баланс на страната ЕСО системно и небрежно пропуска да попълва и графа ВНОС, по този начин прикривайки изтласкването на НЕК от сегмент транзит, както е посочено в основните и БЕЗдейности:

image

И съвсем накрая, вместо БЕХ да се погрижи НЕК да си встъпи в правото и задълженията и да изпълнява основната си дейност - внос и износ на ток, под диригентската палка на политико-енерГЕПИйната мафия, с любезното съдействие на национално БЕЗотговорните "медии" решава и прилага в действие да ни натресе следното задължение:

image
С риск да ви досадя ще ви припомня и заявлението на па(т)ри(оти)чният лидер Валери Симеонов, чийто енерГЕПИен съветник е "експерта" Стефан Гамизов, изречено в парламента преди точно половин година:

image

Така Вал. Сим. забранява на шефа на НЕК да заяви, че износа е основна дейност на поверената му компания, но и той не се натиска особено.

Разплитането на механизма на енерГЕПИйния геноцид ще продължи. Останаха още съвсем малко брънки.

Георги Котев



Гласувай:
5



1. nikikm - Колкото мога,
07.09.2015 21:37
помагам! Почти всичко публикувам! Но ще ти кажа нещо.Публикувах против банката на Левон ХХХLемпръцумян..,предложиха ми да го изтрия и ...бан! БАМММ!!
Сега ме няма по класациите,но ми е ХXXLемпръц...
Та, прости ми простащината,щото на Истината никой не прощава!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9872236
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930