Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2015 10:09 - Нашата новина по ... НОВА ТВ (допълнена)
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 4588 Коментари: 1 Гласове:
16

Последна промяна: 21.08.2015 12:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
По НОВА ТВ има рубрика "Моята новина". Е, аз си позволих да им изпратя една новина, която касае абсолютно всеки един от нас. Става въпрос за подготовката на държавата на организираната престъпност да тегли нов външен заем за един милиард лева, с който да "спасява" от фалит Националната електрическа компания (НЕК).
Ето какво им изпратих.

Здравейте!
Пиша ви и ви изпращам материали по повод разпространената вчера новина, че държавата се готви да тегли нов външен заем от един милиард лева, за да спасява от фалит Националната електрическа компания (НЕК). За пълнота на картината ще цитирам вестник "Дневник":
"Четири месеца след като НЕК подписа ангажимент за плащане на натрупания си дълг от 900 млн. лв. към двете американски централи - ТЕЦ "AES Гълъбово" и ТЕЦ "КонтурГлобал Марица-изток 3", Българският енергиен холдинг (БЕХ) започва да търси заем за целта.
Предвижда се да бъде взет заем от 1 млрд. лв. за разплащане на дъщерната на ходлинга НЕК, като процедурата ще бъде обявена в Официалния вестник на Европейската комисия на 27 август."

По този повод Ви изпращам три снимки (две графики и една таблица), които еднозначно показват, че тегленето на нов заем не е необходимо. Първата графика показва пълната история на износа на електроенергия от България към съседните страни, за последните 41 години, от както се практикува този бизнес. Видно от нея през последните две години страната ни бележи абсолютни рекорди, но за това въобще не се говори, никъде и от никого. Защо ли?

image

Втората графика показва същият този износ на електроенергия, но вече съпроводен с делът на НЕК в този бизнис, за периода 2007-2014 години. Видно от нея до 2010-та г. НЕК е държала около и над 50% от общия износ на ток, след което този дял рязко спада за да достигне в наши дни нива от под 1%. Защо ли?

image

Третата снимка - таблица показва последният публикуван енергиен баланс от Електроенергийният системен оператор (ЕСО), което се прави всяка седмица. Видно от нея липсва графа "ВНОС". А внос има. Защо тогава в баланса липсва толкова важен компонент. Защо ли?

image

Отговорът на последния въпрос е лесен - за да не си помисли някой, че през страната ни минава и транзит на електроенергия, от който също се печели, както от всякакъв друг транзит.
Така се очерта една повече от ясна и разбираема картинка в която НЕК съвсем съзнателно и целенасочено е изтласкана от пазара на износа и транзина на ток от и през страната ни. Това са двата основни фактора поради които от 2011-та г. до днес финансовото положение на компанията рязко се влошава и сега се търси външен заем, който ще плащаме всички ние, за да се "спасява". А много по-евтиното спасение може да стане само ако НЕК възстанови пазарните си дялове на нивата до 2010-та г. Въпросът сега е дали НОВА ТВ ще съдейства, като излъчи и покаже тези доказателства, за да може да се избегне поредното задължаване на народа, за сметка на шепа облагодетелствани?
Достоверноста на посочените данни се доказва елементарно, защото са взети от публични статистики на НСИ, НЕК и ЕСО.
Нещо повече, аз разполагам с още много доказателства за това, как точно се процедира от конкретни политици, за да се стигне до тази ситуация.
С най-добри пожелания!


След като изпратих нещата по надлежния ред получих следното съобщение:

image

Сега седим и чакаме, как ще постъпят от НОВА ТВ? Дали, като са "свободни да виждат истината", каквото е мотото на новините им, са свободни и да ни я показват? Междувременно всеки един от вас нека се чувства свободен, ако желае и може, да изпрати същото съобщение, със същите три приложения към някоя от другите две национални, ефирни телевизии - бТВ и БНТ.

ДОПЪЛНЕИЕ!
Повече от 24 часа след като изпратих по надлежния ред горният материал той не е пуснат на сайта на НОВА (ТУК) и най-вероятно никога няма да бъде пуснат. Това не е никаква изненада за мен. Ако не бях го направил със сигурност щях да бъда упрекнат, защо не съм го сторил. Сега имам поредната доказателство за топлата връзка медии-политици-енерГЕПИйна мафия.
За изминалото денонощие бяха публикувани десетки други материали, но не и този за престъпленията в енерГЕПИката.

Георги Котев



Гласувай:
16



1. raders - Е това е хайдутлук на много високо ...
20.08.2015 20:12
Е това е хайдутлук на много високо ниво. Няма нужда да се взломяват банки и разбиват трезори. Хайдуците просто теглят заеми, вземат парите за себе си и после всички връщат заемите. Съвсем законно. Ашколсун!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9837088
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031